Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πολιτική, απάτη και αφιλότιμοι Έλληνες πολιτικοί…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Συχνά αναρωτιέμαι, ρομαντικώς, αν έχει έστω και μικρή σχέση η πολιτική πρακτική στην Ελλάδα με το φιλότιμο. Η απάντηση ήταν και είναι αρνητική, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση δεν εντάσσεται σε αυτές. Εάν ορίσουμε ως πολιτικό φιλότιμο την έντονη συναίσθηση της προσωπικής τιμής και αξιοπρέπειας πολιτικών ηγετών , τότε είναι βέβαιο ότι οι Συγκυβερνώντες στην σημερινή Ελλάδα είναι απολύτως αφιλότιμοι. Αποτελούν μια εξτρεμιστική μορφή πολιτικών απατεώνων δίχως ίχνος φιλότιμου.

Ξέρεις τι είναι να γνωρίζουν ότι σκιαμαχούν με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και παρόλα αυτά να θεατρίζουν καθημερινά, ψευδόμενοι και παραπλανώντας όποιον επικοινωνεί στα ελληνικά;(!)

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σκαρφάλωσε τον Απρίλιο στο 22,5%

Με την ευγενική χορηγία των συγκυβερνητικών ανδρεικέλων και την επιστασία των τοκογλύφων κατακτητών..

Αυξημένη κατά 6,3% μονάδες σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο, η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε φέτος τον Απρίλιο στο ποσοστό ρεκόρ του 22,5%. ,σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 24,8% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5% και η Ολλανδία με 5,1%.

Τον Ιούνιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,2% και στην ΕΕ το 10,4%.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

Με φωνή από το βάθος του πολιτικού πηγαδιού που την έταξε ο λαός ακούγεται το μνημονιακό ταγιέρ..

Παρά ταύτα.. και ελλείψει καλλιτέρου εξακολουθεί να φλυαρεί ακατάσχετα από την προσωπική της ιστοσελίδα υπεραμυνόμενη του τερατουργήματός της

Για ψεύδη που επαναλαμβάνονται κάνει λόγο σε δήλωσή που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σύγκρουση μηχανισμών στο ΠΑΣΟΚ που τελεί υπό διάλυση εξ αιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής ταυτότητας..

Καζάνι που βράζει είναι κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ, καθώς η συνεδρίαση της ΚΟ είναι θυελλώδης. Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν ότι είναι αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Γιάννης Ραγκούσης. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης της ΚΟ προσήλθε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στο πρώτο μέρος απουσίαζε.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνεδρίαση της ΚΟ ομάδας, όπως μετέδωσε ο Real Fm.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Χρεοκοπούν τις περιφέρειες και χωρίς μνημόνια!!

Μόνο η Μπάρτσα διασώζεται..

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ημιαυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, που ανέρχεται στο 8,9% του ΑΕΠ της.

Η βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την χρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων ευγηρίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών τον Ιούλιο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El País σήμερα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Χαρακτήρισε υπονομευμένη την συνάντησή του με τους Τροϊκανούς εργοδότες του δείχνοντας το Μέγαρο Μαξίμου..

Γιατί ο κόσμος χαίρεται και χαμογελά πατέρα;
Το άτομο έχει ξεφύγει γιατί καιρό τώρα ίπταται εντός της στρατόσφαιρας της μειοδοσίας και προσπαθεί να αποποιηθεί των ενοχών του.. Κομμάτι δύσκολο..

Τι είπε πάλι; Όπως μετέδωσε ο Real Fm, πριν από λίγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με την τρόικα "υπονομευμένη". Δεν αναφέρθηκε από ποιον ήταν υπονομευμένη, όμως φωτογράφισε το Μέγαρο Μαξίμου.

Δηλαδή γιατί να υπονομεύσουν οι τοκογλύφοι κατακτητές το πλέον πειθήνιο όργανό τους; Τι υπαινίσσεται ο πολιτικά τρισάθλιος τύπος.. Πως κάπου, κάπως πρόβαλλε έστω δειλά ενστάσεις και οι αγιογδύτες τροϊκανοί εξεπλάγησαν από την εξέγερσή του; Και ποιου τύπου επανάσταση ήταν αυτή; Της μπουγάτσας των 23% ΦΠΑ με ζάχαρη και 13 άνευ; 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αν δεν ανοίξουν τα πανεπιστήμια θα πρόκειται περί της πνευματικής αυτοκτονίας του έθνους..

Την πρόταση του για την ομαλή του λειτουργιά των πανεπιστήμιων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου 4009 καθώς όπως υποστήριξε έχει απορριφθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.


ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

Κυβέρνηση ''νταβατζήδων'', σε μιά χώρα με λαό δουλοπρεπή

Ποιος να μας έλεγε πως ο λαός μας θα πάθαινε μαλάκινση εγκεφάλου για να επιβεβαιώσει τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που είπε πως κανείς δεν σκαρφαλώνει στον σβέρκο σου αν εσύ δεν σκύψεις!!

2010 ήταν γιά το Μνημόνιο 1. Εκβιασμοί, απειλές, ''αν δεν ψηφιστεί στην Βουλή θα 'ρθει η καταστροφή''. Ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία της πολιτικής-κομματικής αλητείας.

2011 ήταν γιά το Μνημόνιο 2. Εκβιασμοί, απειλές, ίδια ιστορία περί εξόδου από ευρώ κλπ. Ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία της πολιτικής-κομματικής αλητείας, γιά ''να μην έρθει η καταστροφή''.

2012 Ιούνιο, εκλογές. Εκβιασμοί, απειλές -και με την συμμετοχή άθλιων ΜΜΕ- με σύνθημα ''αν δεν ψηφιστούν μνημονιακές δυνάμεις'', επίορκων κι ελεεινών, ''θα' ρθει η καταστροφή και η έξοδος από το ευρώ''.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 15ΧΡΟΝΗ

..Δώστε τα ανθρωπόμορφα τέρατα στην αστυνομία και μετά σε μας.. Ο μουσουλμανικός νόμος του λιθοβολισμού τους αξίζει..

Όπως θα γνωρίζετε δεν συνηθίζω να αναρτώ αστυνομικού περιεχομένου ειδήσεις πλην εκείνων που παρουσιάζουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον ή προκαλούν κοινωνικά όπως αυτή δεδομένου ότι η αστυνομία ζητά την βοήθειά μας για την σύλληψη του άγριου ζώου ή άγριων ανθρωπόμορφων ζώων που κακοποίησαν και ασέλγησαν κατά μιας ανυπεράσπιτης δεκαπεντάχρονης..

Έτσιζητώ από τους αναγνώστες μας που ίσως γνωρίζουν κάτι σχετικό να ενημερώσουν αμέσως την αστυνομία στην τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΤΟ «ΚΑΜΑΡΙ» ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ…

..και η ασθενούσα υγεία της Βρετανίας !

Το σύστημα Υγείας που η Θάτσερ κατάντησε σαν το ΕΣΥ της Ελλάδας..

Ένα από τα στοιχεία που θέλησαν οι Βρετανοί διοργανωτές της Ολυμπιάδας, μέσα στο πανηγύρι των πολυεθνικών, να προβάλλουν ως το μεγάλο τους «καμάρι» στην τελετή έναρξης, ήταν η λεγόμενη Εθνική Υπηρεσία Υγείας (National Health Service).

Αυτή η υπηρεσία, δημιουργήθηκε την εποχή που ο καπιταλισμός στη Βρετανία μετά το 1946, -γράφει ο Ριζοσπάστης, το 1948 διορθώνω εγώ από τον υπουργό Υγείας τον Νέλβαντ την επιτυχία του οποίου επιχείρησε ως ένα σημείο να αντιγράψει από το 1981 και μετά ο Ανδρέας Παπανδρέου-, κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος και την επίδραση της ύπαρξης της ΕΣΣΔ και του υπό διαμόρφωση σοσιαλιστικού στρατοπέδου με την προτεραιότητα της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, έκανε παραχωρήσεις προς τους εργαζομένους.

ΥΠΕΚΑ - ΤΡΟΪΚΑ

Σταθερά υπάκουοι όπως τα κατοικίδια στις διαταγές των τοκογλύφων κατακτητών για την ενέργεια..

Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις της απέναντι σε ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο και στον τομέα της Ενέργειας επανέλαβε στη διάρκεια συνάντησής της με τους εκπροσώπους της τρόικας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών (ΥΠΕΚΑ). 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η συνάντηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα Ενέργειας και οι εκπρόσωποι της τρόικας «σχολίασαν θετικά» την «ετοιμότητα» της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

ΣΕΒ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

Και του πουλιού το γάλα από τον Ελληνικό λαό!! Διαβάστε και ανατριχιάστε!!

Στήριξη στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για αταλάντευτη εφαρμογή των προωθούμενων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με τα οποία κλιμακώνεται η επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με ισοπέδωση και των πιο στοιχειωδών κεκτημένων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι σε ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο, παρέχουν οι βιομήχανοι.

Αυτό προκύπτει τόσο από τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, όσο και από την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μ. Μπαρόζο.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτονται τα διαχειριστικά αδιέξοδα που συσσωρεύει για μερίδες του κεφαλαίου η παράταση της διάρκειας της καπιταλιστικής κρίσης, με τον πρόεδρο του ΣΕΒ να ισχυρίζεται ότι «το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε και ξεπεράστηκε» και ότι «απαιτείται ένα πολύ ευρύτερο εθνικό σχέδιο αλλαγής και ανόρθωσης που να ξεπερνά το μνημόνιο», με αποκλειστικό γνώμονα την ολόπλευρη στήριξη του κεφαλαίου, γιατί «η έξοδος από την κρίση είναι απόλυτα εξαρτημένη από την ιδιωτική οικονομία».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:

Επιμένει στην εξεταστική!!

Παραμύθι η επιμήκυνση..

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή η οποία θα σταλθεί σε όλους τους βουλευτές συντάσσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανέφερε στον Real Fm 97,8 ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «ζητάμε από τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων τις δέκα υπογραφές προκειμένου να συσταθεί αυτή η εξεταστική».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην δήλωση του Π. Ρουμελιώτη και εξήγησε ότι «γνώριζαν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει» ενώ έκανε λόγο για «συγκυβέρνηση που έχει υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία για αυτούς που μας έφεραν τα μνημόνια».

«Το θέμα της επιμήκυνσης είναι καινούριο παραμύθι» είπε ο Π. Καμμένος και τόνισε ότι «η επαναδιαπραγμάτευση είναι μόνο τυπωμένη στα προεκλογικά φυλλάδια του κ. Σαμαρά», ενώ χαρακτήρισε «συνενόχους» τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι διαφοροποιήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι «για τα μάτια του κόσμου. Είναι απολύτως συνέταιροι».

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Έλα ρε... Τσ,τσ,τσ... Γίνονται τέτοια πράγματα!!

του Δημήτρη Μυ

Μένουμε με ανοιχτό το στόμα από την υποκρισία, η οποία τελικά δεν έχει όρια. Μιλάμε για την υποκρισία αυτών που χρόνια τώρα δημιουργούν τους νόμους και τα παραθυράκια τους, που δημιουργούν κανόνες επιβράβευσης της φοροδιαφυγής, για αυτούς οι οποίοι δημοπρατούν τις προσοδοφόρες εφορίες, και που σήμερα ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ....φοροφυγάδες.

Κάπως έτσι λοιπόν, από το ρεπορτάζ των Νέων που έφερε στο φως στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα εμβάσματα που έφυγαν από τη χώρα το 2010 πληροφορηθήκαμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμαο Γ.Δ. (επώνυμο - όνομα) ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην εφορία... 25.099,50 ευρώ. Ο Ρ.Σ., ο οποίος δήλωσε 371.774,72 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έβγαλε στο εξωτερικό 30.312.841,31 δήλωσε εισόδημα 98,69 ευρώ και έβγαλε έξω ακριβώς 700.000 ευρώ...

ΈΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Η θύελλα δεν έρχεται φωλιάζει από καιρό στα σπλάχνα της Αμερικανικής οικονομίας πίσω από τις εκτυπωτικές μηχανές νομισμάτων..  

Που θα πάει, θα σκάσει μούρη και τότε....

Η αμερικανική οικονομία θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει «θυελλώδεις καταστάσεις» τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αφήσουν την ευρωζώνη και το νόμισμά της να «ολισθήσουν».

«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν το ευρώ να ολισθήσει, γι' αυτό όμως θα πρέπει να κάνουν ορισμένα αποφασιστικά βήματα» τόνισε.

«Περνάω πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω μαζί τους μια λύση, το ίδιο κάνει και ο Τιμ Γκάιτνερ. Όσο πιο σύντομα γίνουν αυτά τα βήματα, τόσο καλύτερα θα είναι» πρόσθεσε.

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Του ανωνύμου του Έλληνος

Από ενιαίο κέντρο διοχετεύονται «αποκαλυπτικά», αποκλειστικά στοιχεία, στα ίδια πάντα σκουλήκια της υποτιθέμενης δημοσιογραφίας των φυλλάδων και του ραδιοτηλεοπτικού βάλτου. Ράβδος στην γωνία, άρα βρέχει.

Σου σερβίρουν τα βαποράκια ότι τα λεγόμενα καλά ασφαλιστικά ταμεία δίνουν εφάπαξ 50 ή 60% ή και διπλάσιο από τις εισφορές, που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι στα 35 χρόνια της εργασίας τους. Και συ, ηλίθιε και διεφθαρμένε όχλε, επιχαίρεις! Γιατί να έχουν δικαιώματα κάποιοι, που τα κατέκτησαν με αίμα;

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ «Λήψη των απαιτούμενων μέτρων ή πίσω στη δραχμή»

Παίζουν με το ύψος του πλαφόν για τις συντάξεις και με τα νεύρα του λαού!!

Ρε δωσίλογοι,έστω και ένα ευρώ να παρακρατηθεί από ποσά που έχουν καταβληθεί είναι ληστεία και ως εκ τούτου αδίκημα ποινικό το καταλαβαίνετε ή όχι;

«Ή λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα ή επιστρέφουμε στη δραχμή εντός των επόμενων δύο μηνών». Με τη δραματική αυτή προειδοποίηση, εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ολοκληρώθηκε η πρωινή -άκαρπη πάντως- σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αντικείμενο την αναζήτηση εναλλακτικών μέτρων για το νέο Μεσοπρόθεσμο.

«ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Δεν καταλαβαίνω.. Εκφωνεί πανηγυρικούς για την χώρα επί της οποίας έχει μεταναστεύσει το 50% της μεταπρατικής μας βιοτεχνίας και βιομηχανίας (και μάλιστα με επιδότηση των Ελλήνων φορολογουμένων -βλέπε Λαναρά) και που προγραμματίζει εγκατάσταση φονικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής από πυρηνική ενέργεια;

Κάποιο μυστικό κρύβουν τα κουμπιά της Βουλγάρας Αλέξαινας..


«Είμαστε πραγματικοί γείτονες» τονίζει ο Έλληνας πρέσβης στη Σόφια Θρ. Σταματόπουλος, αναφερόμενος στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.

«Είμαστε πραγματικοί γείτονες». Μ' αυτή τη φράση ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλος Σταματόπουλος περιγράφει τη δυναμική των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων σε εκτενή συνέντευξή του στη βουλγαρική εφημερίδα «Στάνταρτ».

Όπως λέει ο Έλληνας πρέσβης, οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις απέκτησαν ιδιαίτερο δυναμισμό μετά την ένταξη και της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), μέσω της οικονομικής συνεργασίας, της ουσιαστικής αύξησης των τουριστικών ανταλλαγών, την ολοένα και στενότερη επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών και τη διάνοιξη νέων συνοριακών διαβάσεων τα τελευταία χρόνια.

ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ» ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ

Γονατίζουν τα νοικοκυριά!! Κάτι σαν γενοκτονία!!

600.000 φορολογούμενοι, 24 ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση. Καμία νέα παράταση δεν θα δοθεί, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών

«Συνωστισμός» αναμένεται να υπάρξει στο taxisnet τις επόμενες μέρες λόγω των φορολογούμενων που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους την τελευταία στιγμή

Ενα εικοσιτετράωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα «πατήσει το κουμπί» του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να αποστείλουν τη δήλωση, καθώς το εκκαθαριστικό σημείωμα που εμφανίζεται στην οθόνη είναι «βαρύ και ασήκωτο».

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Όσο τους δεχεσαι, τοσο τους πληρωνεις

Όλα δικα τους τα θελουν: «Ολα δείχνουν ότι οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ πιο επώδυνες από τις αρχικές εκτιμήσεις (...) οι θυσίες των συνταξιούχων θα πάνε χαμένες εάν από τώρα η κυβέρνηση δεν καταστρώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και ταυτόχρονα δεν προχωρήσει σε μείωση του δημοσίου μέσω γενναίου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Υποκρισια: «Η σημερινή αποκάλυψη (...) για τους πολίτες που, ενώ δηλώνουν ψίχουλα στην Εφορία, στέλνουν εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού επιβεβαιώνει αυτό που γνώριζαν οι πάντες: την απίστευτη έκταση της φοροδιαφυγής, αλλά και την απόλυτη ατιμωρησία των φοροφυγάδων.

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ..

Δραστικές περικοπές και στο βάθος νέο ασφαλιστικό

Στα σκαριά δραστικές περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και προνοιακά επιδόματα και στο βάθος... νέο ασφαλιστικό. Στη γραμμή αυτή κινείται σταθερά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και με τις προτροπές του ΣΕΒ.

Στη χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας με τους εκπροσώπους της τρόικας επιβεβαιώθηκε ότι στο επίκεντρο βρίσκονται η προώθηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» -όπως κατ' ευφημισμό ονομάζουν τις νέες αντεργατικές ανατροπές- και των «δεσμεύσεων της χώρας από τη δανειακή σύμβαση». 

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια όλα σε ένα!! Την ομάδα !!

Τρίβει τα χέρια του το καθεστώς με κάτι πρωτόγονους ως εσείς.. Αν δεν υπήρχαν τραυματίες δεν θα αξίζατε ούτε μιας δημοσιοποιημενης αράδας..

«Ραντεβού θανάτου» στου Γκύζη έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, συνεχίζοντας την νέα «βεντέτα». Σοβαροί τραυματισμοί οπαδών οι οποίοι έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 100 άτομα και ανάμεσά τους περίπου 50 δίκυκλα συνεπλάκησαν στην κεντρική πλατεία του Γκύζη με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα αλλά και σε περιπολικά.

EΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ «ΦΡΕΝΟ» ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Παντού και πάντα, πρώτα ο Τραπεζίτης !!!

Το ζήτημα είναι πως η δικαιοσύνη τον αντιλαμβάνεται αφού είναι ..τυφλή!!

Από τη Ρόδο άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις στις δικαιώσεις δανειοληπτών για το «κούρεμα» χρέους.

Πριν λίγες ημέρες, εισαγγελέας στη Ρόδο άσκησε έφεση σε απόφαση που αφορά κούρεμα χρέους ύψους 443.000 ευρώ μιας 45χρονης, ζητώντας να μην ισχύσει η διαγραφή του χρέους, θέτοντας ερωτήματα για τη διαχείριση χρημάτων που εκείνη έκανε, αλλά και για τη συνταγματικότητα του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι Δημιουργοί «φεύγουν»,οι Μικροί Ξεπουλούν την Πατρίδα!

του Θανάση Αντωνόπουλου

Έ νας σημαντικός Έλληνας, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Γκρος, εγκατέλειψε προ εβδομάδος τα επίγεια, πλήρης μεν ημερών (89 ετών), αλλά με την πικρία να βλέπει την Ελλάδα της Ευημερίας και του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας, στη δημιουργία της οποίας σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή του, να τελεί υπό καθεστώς Αποικίας και περιορισμένης Εθνικής Κυριαρχίας!

Η Ειμαρμένη τού επεφύλαξε την οδύνη στο γέρμα της ζωής του να αντικρίζει τα έργα των οραματισμών του (ΔΕΗ, αξιοποίηση Ορυκτού Πλούτου, υδάτινων πόρων κ.λπ.), στην υπερήφανη αυτή Χώρα, την ΕΛΛΑΔΑ του, να εκποιούνται από τη χορεία των ΜΙΚΡΩΝ, που η δύστηνος Μοίρα τούς ανέθεσε τη διοίκηση της Χώρας!

ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΚΑΙΤΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τα δύο κορυφαία αρπακτικά μοιράζουν τις θάλασσες διατροφικής επιρροής τους..

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και ο γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή τους στο νησί Σιλτ, στη Βόρεια θάλασσα όπου κάνει τις διακοπές του ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών.

Σε αυτό αναφέρεται ότι οι δυο χώρες θα συνεργαστούν στενά για τη σταθεροποίησης της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη και στις προσπάθειες των χωρών μελών για μεταρρυθμίσεις και στενότερη συνεργασία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Αποσυνθέτουν δόλια την αιχμή της έρευνας για τον ορυκτό μας πλούτο.. Αργά η γρήγορα θα στηθούν αγχόνες στην πλατεία Συντάγματος.. Μπορεί και στην Αριστοτέλους..

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

Την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ στην ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του αστικού κράτους, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος στους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ EUROBANK:

Στο 7,1% θα ανέλθει η ύφεση το 2012

Δοξάστε τους.. Τώρα.. Γιατί αργά ή γρήγορα θα στηθούν αγχόνες επί της πλατείας Συντάγματος.. Μπορεί και στην Αριστοτέλους..

Πτώση του πραγματικού ΑΕΠ κατά -7,1% το 2012 και κατά -2,4% το 2013 εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές της Eurobank.

Η συρρίκνωση αυτή θα οφείλεται, κατά τους αναλυτές, στη συσταλτική επίδραση της δημοσιονομικής προσαρμογής στο επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας , στην παρατεινόμενη αβεβαιότητα για τις μακροοικονομικές προοπτικές και στους αυξανόμενους περιορισμούς στη ρευστότητα που προβλέπεται να συνεχίσουν να έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 - ΕΛΒΕΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Διαβάζετε ηλίθιοι Βανδήδες; Ως και οι Ελβετοί που θεωρούν εαυτούς τον οικονομικό ομφαλό του πλανήτη και περιούσιο πληθυσμό, τα πήραν στο κρανίο..

Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το επίμαχο «tweet» στρεφόταν εναντίον των Νοτιοκορεατών τους οποίους χαρακτήρισε «πνευματικά ανάπηρους». Ο Μοργκανέλα, γεννημένος το 1989, έχει Ιταλό πατέρα και Ελβετίδα μητέρα.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ - ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Ώπα !!! Ως και η εκκλησία εξεμάνη!! Κάλιο αργά παρά ποτέ!!

«Τοκογλύφους» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τους σημερινούς Ευρωπαίους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία».

Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος περιοδεύει στον Νομό Φλώρινας, ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Το χρονικό λήξης ενός αγώνα από αυτούς που όχι μόνον γράφονται, αλλά  γράφουν ανεξίτηλα την ιστορία..

Από τις 5 το πρωί, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν σφραγίσει το εργοστάσιο, παρά το γεγονός ότι η απεργία είχε ανασταλεί από το προηγούμενο Σάββατο και οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν διαβεβαιώσει ότι θα αποχωρήσουν τα ΜΑΤ. 

Ως την τελευταία ώρα ο Μάνεσης έκανε καθαρό ότι θέλει να τσακίσει τους εργάτες, και οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής έκαναν ακόμα πιο καθαρό για ποια τάξη δουλεύουν.

Οσο περνούσε η ώρα και πλησίαζε 6.30 π.μ., ώρα προσέλευσης της πρωινής βάρδιας, οι εργάτες της «Χαλυβουργίας» με επικεφαλής το Σωματείο τους απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. 

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»

Σε μπιστικούς του Μάνεση μετέτρεψε την Ελληνική Αστυνομία η συγκυβερνητική τριανδρία.. Ποιος τους πληρώνει; Ο λαός ή ο Μάνεσης;

Τιμή σε αυτούς τους ανυπότακτους εργάτες που απόδειξαν πως δίχως την δουλιά τους γρανάζι δεν γυρνά..

Ασπρόπυργος, 9.05 χτες το πρωί. Οι απεργοί χαλυβουργοί, μετά από εννιά μήνες απεργία, μπαίνουν ξανά στο εργοστάσιο από την κεντρική πύλη συγκροτώντας διαδήλωση, υψώνοντας τη γροθιά τους και κρατώντας ένα γαρίφαλο στο χέρι. 

Εφαρμόζουν την απόφαση της 20ής γενικής τους συνέλευσης που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι και έλεγε ότι μπαίνουν στο εργοστάσιο για να συνεχίσουν με άλλες μορφές τον αγώνα τους, ανατρέπουν για μια ακόμα φορά το σχεδιασμό του βιομήχανου Μάνεση, που τώρα πια είχε κάνει καθαρό ότι επεδίωκε να οδηγήσει σε εκφυλισμό την απεργία, να διαλύσει το σωματείο και για να πετύχει αυτό το σχέδιό του είχε αμέριστη βοήθεια απο την κυβέρνηση που έθεσε στην υπηρεσία του την κρατική καταστολή.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΩ..

Καλημέρα αδέλφια και καλό μήνα για τον μήνα που είναι μια ανάσα μακριά..

Καλός βεβαίως θα ήταν αν μετασχηματιζόταν από μήνας διακοπών σε μήνα αγώνων αλλά κάτι τέτοιο με τον Γραικύλο εν αφασία θα αποτελούσε κοινωνική παραδοξότητα οπότε το αφήνουμε στην άκρη σαν ξεχασμένο όνειρο..

Καμιά σχέση με το δικό μου.. Κυρίως όταν αποφάσιζα να δεσμεύσω την ζωή μου ανοίγοντας πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό μια τρύπα ανάμεσα στα θηρία της προπαγάνδας ευελπιστώντας πως εξ αιτίας του μικρού εμβαδού της θα στρίμωχνα εκεί μερικές δεκάδες φίλους να τα λέμε να εκτονωνόμαστε, να μας φεύγει η κάψα μπας και ισορροπούσαμε για το υπόλοιπο της μέρας ή του μήνα.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ! ! !

 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 24 Ιουλίου, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα εκπροσωπούμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και γονείς παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης. Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Δυστυχώς, οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι δυσμενείς και προοιωνίζουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του, η απαράδεκτη εισήγηση υπ’ αρ.υπ. 40/12 της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος προχωρά σε δημοπράτηση 3 δρομολογίων από τα 11 συνολικά που είναι αναγκαία για τη μετακίνηση των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας, και κανενός από τα 14 που είχαν προσδιοριστεί για το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ

Ανθ’ ημών Αντώνης Βαρδής .. Ποιος ο Αντώνης Βαρδής..

τι ποιητική φωτογραφία !!
Κι επειδή αδέλφια μου ξέρετε πλέον ότι από εδώ μαθαίνετε αλήθειες με τις οποίες δεν θα διασταυρωθείτε σε κανένα άλλο Μέσο ευθύς εξ’ αρχής να του υπενθυμίσω του Βαρδή, για να μαζευτεί επειδή απλώθηκε σαν «μαύρη λαδιά», πως γνωριζόμαστε και πως είμαι ο ντραμίστας που στο Κατερίν (για μένα καλλίτερο τραγούδι από το Francoise με το οποίο έγιναν γνωστοί οι Vikings κι αυτός φυσικά) αντικατέστησε εσπευσμένα τον δικό τους στο studio ηχογράφησης αν και τότε γνωρίζατε πως είχα περάσει στο πανεπιστήμιο και τα είχα παρατήσει..

Τι γράφει λοιπόν οργισμένα ο από σπόντα (ξέρω τι γράφω) τραγουδοποιός που ξαφνικά την παγκοσμιοποίηση την ανακάλυψε στο πρόσωπο της Παπαχρήστου και όχι στον λαό που τρία χρόνια τώρα δεινοπαθεί;

Θα σταθώ σε ένα δύο γιατί τα υπόλοιπα είναι γλώσσα Βαρδέϊκη όπως η μουσική του που είναι ελάχιστα κατανοητή.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει να (μισο)απαλλαγεί από το Ευρώ!

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Η μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το Ευρώ συνεχίζεται από το πραγματικό (αντικειμενικά) κλαμπ της δραχμής - δηλαδή από την πολιτικοεπιχειρηματική ελίτ της Ελλάδας, που αντιπροσωπεύεται αυθεντικά από τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και επίσης από ένα μέρος της αντιπολίτευσης.

Τις λύσεις παραμονής στο Ευρώ με παράλληλο βιώσιμο σχέδιο διαχείρισης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους μετά από έξυπνο και ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, είχαν επεξεργαστεί ο Dominique Strauss-Kahn και ο Tommaso Padoa-Schioppa. Αυτή την πληροφορία είχε υπόψη του ο γράφων, όταν υποστήριζε την άμεση ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, με διεθνή λογιστικό έλεγχο και ένταξη σε αυστηρό καθεστώς δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού μας τομέα. Την πληροφορία αυτή με την μορφή σχεδίου είχαν υπόψη τους, όχι μόνον οι βασικοί Ευρωπαϊκοί παράγοντες (και η Ελληνική κυβέρνηση ασφαλώς), αλλά και άλλοι όπως Ρώσοι και Κινέζοι.

ΣΕ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το άκρον άωτον του θράσους απο το υπερκτιμημένο μνημονιακό ταγιέρ

Σκληρή γραπτή δήλωση έκανε πριν από λίγα λεπτά η Αννα Διαμαντοπούλου, στην προσωπική της ιστοσελίδα, με την οποία επιτίθεται στους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, για τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για "ύβρι προς τη Δημοκρατία". 

Στο τέλος της δήλωσης, πάντως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα τονίζοντας "σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα".

Αναλυτικά η δήλωση:

ΘΕΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ !!!!!

Το παιχνίδι αρχίζει να χοντραίνει και η ουρές μία προς μία βγαίνουν έξω !!

Ο καθείς εφ' ο είχε ταχθεί και όχι ετάχθη γιατί συγχωροχάρτια δεν μοιράζει ο λαός ..

Ερωτήματα και θέματα διαφάνειας εγείρονται σχετικά με ορισμένα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος του πρώην υπουργού, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κοινοβουλευτική τακτική του κόμματος, καθώς και οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων με αφορμή ορισμένες πτυχές του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας γεννώντας ερωτήματα και εγείροντας ζητήματα διαφάνειας", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ..

Να υποθέσω πως άρχισαν τα όργανα και τούτη την φορά θα είναι ηχηρά;

Αργά η γρήγορα θα στηθούν αγχόνες στο Σύνταγμα.. Μπορεί και στην Αριστοτέλους..

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα υπογράψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος σε δήλωσή του είχε πει πως ''το ΔΝΤ, γνώριζε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει''.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι ''με ομόφωνη απόφαση οι 20 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, θα υπογράψουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής''.

FT: ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλεπάλληλα και εξ οικείων τα χτυπήματα κατά των ανδρεικέλων που επιμένουν στην καταστροφή

Αν δεν υποχωρήσει δραστικά η σύγχυση και η άρνηση που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων συμπιστωτών του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα, τότε το Ταμείο θα πρέπει να παραχωρήσει τα ηνία σε αυτούς και να απεμπλακεί, γράφουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ανησυχία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι εμφανής εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτιμάται ότι το Ταμείο θα όφειλε να είχε πιέσει από την αρχή για κούρεμα στο χρέος ιδιωτών και να είχε επιμείνει σε μια πολύ πιο ρεαλιστική θέση για το πόση ανάπτυξη μπορεί να παραγάγει μια καταπονημένη οικονομία.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ξέπεσε και ο ισχνός πυρήνας αλήθειας που διαθέτουν όλα τα παραμύθια όπως αυτό των Μιντιακών αποβλήτων περί αύξησης των εξαγωγών;

Ποιων εξαγωγών ρε κοπρίτες; Μήπως των πετρελαιοειδών που παριστάνουμε τους μεσάζοντες;

Συνεχίστηκε και τον Μάιο εφέ­τος η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, με τον γε­νικό δείκτη να καταγράφει πτώ­ση 2,9%, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, η οποία συνδέεται ευθέως με την απασχόληση, συρρικνώθηκε περαιτέρω, κατά 3,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενι­κός δείκτης βιομηχανικής παρα­γωγής παρουσίασε μείωση 2,9% τον Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, έναντι μείωσης 9,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ή ΑΠΌ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Κλύδωνας: Αργά ή γρήγορα θα στηθούν αγχόνες στο Σύνταγμα. Μπορεί και στην Αριτοτέλους..

Του Δημήτρη Μυ

Την στιγμή που οι τρεις συνεργάτες ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για μια ακόμη επιδρομή για τη συλλογή 11.5 δισ ευρώ, αφού βεβαίως φροντίσουν να περισώσουν τους στυλοβάτες του συστήματός τους και τα ειδικά τους μισθολόγια, μια φωνή πέρα απ τον Ατλαντικό υπενθυμίζει τα αυτονόητα: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Το ΔΝΤ με εσωτερική του έκθεση , η οποία βρίσκεται στα χέρια της Κομισιόν, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και απαιτείται νέο κούρεμα, «με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης».

ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Μέχρι και πληρωμή διδάκτρων για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους

Σε ιδιώτες τα ΚΤΕΟ (κατά τα πρότυπα του  νηογνώμονα που πήρε ξανά την χαμένη του άδεια βγάζοντας λάδι τους ιδιοκτήτες του Iron Antonios με τους 23 νεκρούς ναυτικούς έξω απο την Αλόνησο!!)

-- Περιορισμός του δημόσιου τομέα, με μαζικά λουκέτα και απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θεωρούν μηδενικές τις αποδόσεις από τα όλα προηγούμενα προγράμματα (εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς). Ετοιμάζουν νέο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να πετύχουν το στόχο για την απομάκρυνση 150.000 εργαζομένων μέσα στα επόμενα χρόνια. Στα 2 δισ. ευρώ φτάνουν οι «εξοικονομήσεις» από τα λουκέτα και τις απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Ξέρεις-που δεν ξέρεις- τι είναι ρε Γραικύλε να σου λέει το κράτος πριτς ψόφα τώρα όταν επί σαραντα χρόνια του κατέβαλες τον οβολό σου κανονικά;

Θα μάθεις όμως.. Θα το μάθεις τραγικά όταν θα έρθει ο πατέρας ΠΟΛΕΜΟΣ και όλα θα αρχίσουν ξανά χωρίς εσένα!

Γραικύλος ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι.. Καταντάς..
Τους έπιασε πόνος για το εφάπαξ. Οι ξένοι επιβήτορες διατάσσουν, τα τσιράκια εκτελούν. Δεν πρόκειται για ηλίθιους. Πουλημένα τομάρια είναι, λυσσασμένα μαντρόσκυλα, που γαβγίζουν όπως επιτάσσουν τα αφεντικά τους.

Στοχοποιούν ένα κλάδο, κάποιο κοινωνικό αγαθό, ένα - ένα τα λαϊκά δικαιώματα, και αρχίζουν να ουρλιάζουν από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.): Προνόμια, αριστοκρατικά ταμεία, ισότητα, ανταγωνιστικότητα και άλλες αρλούμπες με κοινό παρανομαστή: Να εξαθλιωθούμε όλοι στην ελεημοσύνη των 300 ευρώ, σήμερα και των 400 δραχμών αύριο.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ

Δεν είναι μπουρίνι.. Είναι μια από τις επτά συγχρονες πληγές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ο ορίζοντας δεν θα ξανοίξει αν δεν τα σκουπίσουν οι λαοί..

Σε αυτή τη φάση και μόνο για την εξειδίκευση του αντιλαϊκού πακέτου με τα 11,5 δισ. ευρώ κλιμακώνουν με τα παρακάτω νέα μέτρα:

-- Η μελέτη του ΚΕΠΕ εισάγει το «θεσμό της συνασφάλισης», προκειμένου, όπως λένε, να μπει φραγμός στην «υπερβάλλουσα χρήση ιατρικών υπηρεσιών». Οι ασφαλισμένοι θα έχουν κάλυψη για δαπάνη μέχρι 1.500 ευρώ το χρόνο. Από κει και πάνω, όσοι έχουν τη δυνατότητα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα πληρώνουν χαράτσι 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη και το 15% του ημερήσιου νοσηλείου !

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Δι ευχών των Αγίων Μονοπωλίων στέλνουν στον διάβολο τον ευάλωτο πληθυσμό!!

Σκοτώνουν και τ' άλογα όταν γεράσουν!!

Γουλί το κούρεμα σε προνοιακά επιδόματα, Υγεία, φάρμακο, μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα

Με ατζέντα την εξειδίκευση των μέτρων του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2012-2014, συγκαλείται, αύριο Δευτέρα ,η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση. Η αντιλαϊκή κοπτοραπτική συνεχίστηκε και την προηγούμενη βδομάδα και στο πλαίσιο της «διαβούλευσης» ανάμεσα στη συγκυβέρνηση με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Απόλυτα δεδομένα, έξω από κάθε παζάρι, είναι τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ που αφορούν μόνο στο σκέλος της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που έχει να κάνει με τη διάλυση των κρατικών δαπανών που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες. Πέρα και πάνω από τα 11,5 δισ. ευρώ προετοιμάζουν και νέο φορολογικό νόμο, όπου και θα περιλάβουν μπαράζ από νέα χαράτσια και ασήκωτους φόρους.