Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Του ανωνύμου του Έλληνος

Από ενιαίο κέντρο διοχετεύονται «αποκαλυπτικά», αποκλειστικά στοιχεία, στα ίδια πάντα σκουλήκια της υποτιθέμενης δημοσιογραφίας των φυλλάδων και του ραδιοτηλεοπτικού βάλτου. Ράβδος στην γωνία, άρα βρέχει.

Σου σερβίρουν τα βαποράκια ότι τα λεγόμενα καλά ασφαλιστικά ταμεία δίνουν εφάπαξ 50 ή 60% ή και διπλάσιο από τις εισφορές, που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι στα 35 χρόνια της εργασίας τους. Και συ, ηλίθιε και διεφθαρμένε όχλε, επιχαίρεις! Γιατί να έχουν δικαιώματα κάποιοι, που τα κατέκτησαν με αίμα;


Κάλλιο όλοι εξαθλιωμένα σκουπίδια! Ούτε απλή αριθμητική καταδέχεσαι να κάνεις! Σου λένε: Οι κρατήσεις είναι 60 ευρώ τον μήνα επί 12 μήνες, επί 35 χρόνια κάνει 25.200 ευρώ. Το τάδε καλό ταμείο δίνει εφάπαξ 35 ή 40 χιλιάδες ευρώ, άρα να η παρανομία, η ευνοϊκή μεταχείριση, η κοινωνική πρόκληση! Εμπρός, μαχαίρι λοιπόν!

Τόσο διεφθαρμένος είσαι, εκτός από πανίβλακας! Όταν θέλεις να φουσκώσεις τις (είναι αλήθεια υπαρκτές, μεγάλες) γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις προσθέτεις υπερημερίες, τόκους, επιτόκια, της παναγιάς τα μάτια.

Δεν το κάνεις, φυσικά, από ενδιαφέρον για τα θύματα της Κατοχής, ούτε από αντιφασιστική έξαρση. Κατσαπλιάδικα σκέφτεσαι. Πως θα πάρεις λεφτά, να ισοσκελίσεις τα δήθεν χρέη σου, πως θα ξεγελάσεις τους αθλιέστερους από σένα δανειστές-επιβήτορές σου.

Όταν είναι να υπολογίσεις τον κόπο του εργαζόμενου, του άλλου, του διπλανού, όχι τον δικό σου, τότε τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι! Να, λοιπόν, τι λέει η αριθμητική του Δημοτικού Σχολείου διεφθαρμένε και ηλίθιε όλε της Γκραικυλίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: