Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΚΑ - ΤΡΟΪΚΑ

Σταθερά υπάκουοι όπως τα κατοικίδια στις διαταγές των τοκογλύφων κατακτητών για την ενέργεια..

Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις της απέναντι σε ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο και στον τομέα της Ενέργειας επανέλαβε στη διάρκεια συνάντησής της με τους εκπροσώπους της τρόικας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών (ΥΠΕΚΑ). 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η συνάντηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα Ενέργειας και οι εκπρόσωποι της τρόικας «σχολίασαν θετικά» την «ετοιμότητα» της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.


 Σ' αυτό το πλαίσιο, ένα το κρατούμενο θεωρείται η παραπέρα αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και η αλλαγή ολόκληρου του ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με γνώμονα την κερδοφόρα δραστηριοποίηση των κολοσσών από το χώρο της Ενέργειας. 

Οπως έγινε γνωστό, η πολιτική ηγεσία ενημέρωσε ότι δρομολογούνται άμεσα τα μέτρα για την «εξισορρόπηση και τη ρευστότητα» στην αγορά ηλεκτρισμού που θα τεθούν προς άμεση υλοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έδωσε το «πράσινο φως» και για την εκταμίευση του δανείου προς τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Παπαγεωργίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από τον κλάδο των ΑΠΕ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την αύξηση του τέλους ΑΠΕ και για τη μείωση των εγγυημένων τιμών. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: