Μέχρι και πληρωμή διδάκτρων για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους
Σε ιδιώτες τα ΚΤΕΟ (κατά τα πρότυπα του νηογνώμονα που πήρε ξανά την χαμένη του άδεια βγάζοντας λάδι τους ιδιοκτήτες του Iron Antonios με τους 23 νεκρούς ναυτικούς έξω απο την Αλόνησο!!)
-- Περιορισμός του δημόσιου τομέα, με μαζικά λουκέτα και απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θεωρούν μηδενικές τις αποδόσεις από τα όλα προηγούμενα προγράμματα (εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς). Ετοιμάζουν νέο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να πετύχουν το στόχο για την απομάκρυνση 150.000 εργαζομένων μέσα στα επόμενα χρόνια. Στα 2 δισ. ευρώ φτάνουν οι «εξοικονομήσεις» από τα λουκέτα και τις απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-- «Πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο.
-- Πληρωμή διδάκτρων από 200 μέχρι και 2.000 ευρώ το κεφάλι για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μετά από ορισμένα χρόνια.
-- Ολοκληρωτικό πάγωμα των προσλήψεων στους δήμους, παραπέρα περιορισμούς στις προσλήψεις στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
-- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, μέτρο που θα οδηγήσει σε περιορισμό των νέων προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών για να λειτουργήσουν τα σχολεία και άρα σε περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.
-- Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ με την ταυτόχρονη εκχώρηση της αρμοδιότητας τεχνικού ελέγχου στους ιδιώτες.
-- Λουκέτα σε εταιρείες και φορείς που ανήκουν στους ΟΤΑ. Κατάργηση θέσεων συμβούλων δημάρχων και επιστημονικών συνεργατών για βουλευτές.
-- Αναδρομική επιβολή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
-- Μειώσεις 10% (ενδεχομένως και με αναδρομική ισχύ) στα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν σε κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, πιθανόν με την εξαίρεση ορισμένης κατηγορίας αστυνομικών και στρατιωτικών.
-- Μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ. Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ των άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009 έχουν μείνει στα χαρτιά.
Πρόσθετο εργαλείο για το αποφασιστικό χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα είναι ο νέος φορολογικός νόμος που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο φέτος. Βασικοί άξονες είναι τα νέα βαριά χαράτσια απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, στην κατανάλωση και την κατοικία, η διάλυση και κατάργηση όλων των ελαφρύνσεων που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους και που αφορούν στις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, Υγεία, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.), η «αντικατάστασή» τους με επιδοματική μορφή και μόνο για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου