Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Αποσυνθέτουν δόλια την αιχμή της έρευνας για τον ορυκτό μας πλούτο.. Αργά η γρήγορα θα στηθούν αγχόνες στην πλατεία Συντάγματος.. Μπορεί και στην Αριστοτέλους..

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

Την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ στην ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του αστικού κράτους, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος στους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές χτες το μεσημέρι στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στον Περισσό, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε στην αντιπροσωπεία του Συνδικάτου πως η διάλυση του ΙΓΜΕ διευκολύνει τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. 

Σημείωσε παράλληλα πως το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητάει την άμεση κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 25200/8.11.2011 σύμφωνα με την οποία συγχωνεύονται το «Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» και το «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών». Επίσης, απαιτεί την ανάκληση των 130 εφεδρειών - απολύσεων, αλλά και την οικονομική ενίσχυση του ΙΓΜΕ από τον τακτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών του.

Μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη του Συνδικάτου των Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ με την Αλέκα Παπαρήγα και το βουλευτή του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλο, ο Χάρης Σμυρνιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου, τόνισε πως «οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, ενημέρωσαν το ΚΚΕ και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους για τους αγώνες που προγραμματίζουν προκειμένου πρώτον να σωθεί το Ινστιτούτο, δεδομένου ότι ήδη ισχύει η Κοινή Υπουργική 

Απόφαση με την οποία έχει καταργηθεί, παράλληλα να σωθούν οι 130 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε εφεδρεία και τρίτον να προβληθεί και να αναπτυχθεί το ερευνητικό έργο του το οποίο παρά τα εγκεκριμένα προγράμματα κωλυσιεργεί εδώ και τέσσερα χρόνια».

Υπογράμμισε επίσης πως «αν υλοποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπάρχει, 130 εργαζόμενοι από τους 318 θα απομακρυνθούν, τα προγράμματα πλέον δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Το πιθανότερο είναι να δοθούν είτε σε εταιρείες είτε σε διάφορους ιδιώτες ή να προσληφθεί ένα μέρος του προσωπικού με μπλοκάκια, δηλαδή με ελαστικές μορφές απασχόλησης. 

Ετσι, ούτε το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με βάση τις ερευνητικές και επιστημονικές προδιαγραφές και επίσης θα κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες σε ό,τι αφορά το θέμα της καταγραφής του ορυκτού πλούτου και του ξεπουλήματός του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: