Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ..

Δραστικές περικοπές και στο βάθος νέο ασφαλιστικό

Στα σκαριά δραστικές περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και προνοιακά επιδόματα και στο βάθος... νέο ασφαλιστικό. Στη γραμμή αυτή κινείται σταθερά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και με τις προτροπές του ΣΕΒ.

Στη χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας με τους εκπροσώπους της τρόικας επιβεβαιώθηκε ότι στο επίκεντρο βρίσκονται η προώθηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» -όπως κατ' ευφημισμό ονομάζουν τις νέες αντεργατικές ανατροπές- και των «δεσμεύσεων της χώρας από τη δανειακή σύμβαση». 


Κύκλοι μάλιστα του υπουργείου μετά τη συνάντηση έλεγαν ότι έλαβαν τα συγχαρητήρια από την τρόικα για τα βήματα που γίνονται και για τη βούληση του υπουργείου να προχωρήσει!

Πάντως, όσον αφορά στα συγκεκριμένα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ, που πρέπει να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας και στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται νέες περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ από 5% έως 10%, μειωμένο πλαφόν σε κύριες και επικουρικές οι οποίες θα αθροίζονται, μείωση από 10% έως 40% στα εφάπαξ, μαχαίρι στις διπλές συντάξεις, δραστική περικοπή στα προνοιακά επιδόματα στα οποία θα μπούνε εισοδηματικά κριτήρια, αυτά παραπέμφθηκαν στους αρχηγούς των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης οι οποίοι θα έχουν τον τελικό λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: