Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Ξέρεις-που δεν ξέρεις- τι είναι ρε Γραικύλε να σου λέει το κράτος πριτς ψόφα τώρα όταν επί σαραντα χρόνια του κατέβαλες τον οβολό σου κανονικά;

Θα μάθεις όμως.. Θα το μάθεις τραγικά όταν θα έρθει ο πατέρας ΠΟΛΕΜΟΣ και όλα θα αρχίσουν ξανά χωρίς εσένα!

Γραικύλος ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι.. Καταντάς..
Τους έπιασε πόνος για το εφάπαξ. Οι ξένοι επιβήτορες διατάσσουν, τα τσιράκια εκτελούν. Δεν πρόκειται για ηλίθιους. Πουλημένα τομάρια είναι, λυσσασμένα μαντρόσκυλα, που γαβγίζουν όπως επιτάσσουν τα αφεντικά τους.

Στοχοποιούν ένα κλάδο, κάποιο κοινωνικό αγαθό, ένα - ένα τα λαϊκά δικαιώματα, και αρχίζουν να ουρλιάζουν από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.): Προνόμια, αριστοκρατικά ταμεία, ισότητα, ανταγωνιστικότητα και άλλες αρλούμπες με κοινό παρανομαστή: Να εξαθλιωθούμε όλοι στην ελεημοσύνη των 300 ευρώ, σήμερα και των 400 δραχμών αύριο.


Όχι να παλέψουμε απαξάπαντες μαζικά και οργανωμένα για δουλειά και μισθό 1.200 ευρώ το μήνα. Για τέτοια σκύβαλα πρόκειται, οι πολιτικοί με τις φιλιππινέζες τους.

Εσύ είσαι ο ηλίθιος, που δεν τους παίρνεις με τις πέτρες, για να μην πω το άλλο, το αυτονόητο και έχω ανεπιθύμητα τραβήγματα. Χορεύεις τον χαβά, που σου χτυπάνε. Τώρα βρίζεις τους δημοσίους υπαλλήλους, και ας στήνεις ακόμα κώλο για να μπεις μέσα στο απαξιωμένο Δημόσιο. Σήμερα σου φταίνε οι συντεχνίες της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, λες και δεν είναι ζωτική ανάγκη το πάμφθηνο νερό, ρεύμα, τηλέφωνο και πάει λέγοντας.

Αύριο το σχέδιο της Τρόικας των ξεφτιλισμένων Ευρωπαίων κατακτητών λέει: Εφάπαξ. Έφαγες κιόλας το τυρί, που πάλι σου σέρβιραν.

Ξέρεις, ρε βλάκα, τι είναι να υπογράφεις συμβόλαιο με την κοινωνία ότι θα καταθέτεις 100 ή 200 δραχμές τον μήνα για να πάρεις μια ενίσχυση για τα γεράματα και να έρχεται το άθλιο, φασιστικό κράτος, να σου λέει:

Πριτς! Ψόφα τώρα! Κατά 23% ψαλλιδίζεται το εφάπαξ στο Δημόσιο! Δεν ξέρεις, για αυτό αντιδράς ηλίθια! Μάλλον ποτέ δεν θα το μάθεις, έτσι που παίρνει ανάποδες στροφές ο ντουνιάς. Θα το γνωρίσεις τραγικά, όταν θα έρθει ο πατέρας ΠΟΛΕΜΟΣ και όλα θα αρχίσουν ξανά χωρίς εσένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: