Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Δι ευχών των Αγίων Μονοπωλίων στέλνουν στον διάβολο τον ευάλωτο πληθυσμό!!

Σκοτώνουν και τ' άλογα όταν γεράσουν!!

Γουλί το κούρεμα σε προνοιακά επιδόματα, Υγεία, φάρμακο, μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα

Με ατζέντα την εξειδίκευση των μέτρων του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2012-2014, συγκαλείται, αύριο Δευτέρα ,η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση. Η αντιλαϊκή κοπτοραπτική συνεχίστηκε και την προηγούμενη βδομάδα και στο πλαίσιο της «διαβούλευσης» ανάμεσα στη συγκυβέρνηση με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Απόλυτα δεδομένα, έξω από κάθε παζάρι, είναι τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ που αφορούν μόνο στο σκέλος της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που έχει να κάνει με τη διάλυση των κρατικών δαπανών που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες. Πέρα και πάνω από τα 11,5 δισ. ευρώ προετοιμάζουν και νέο φορολογικό νόμο, όπου και θα περιλάβουν μπαράζ από νέα χαράτσια και ασήκωτους φόρους.


Η βίαιη διεργασία της εσωτερικής υποτίμησης, η διαμόρφωση φτηνότερης περισσότερο ευέλικτης ανθρώπινης εργασίας, πέρα από το σκέλος της «δημοσιονομικής προσαρμογής», έχει τη συνέχειά της στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας με τις επαπειλούμενες καταργήσεις του 13ου και 14ου μισθού και άλλες πρόσθετες παρεμβάσεις.

Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν, προκειμένου, σε συνθήκες έξαρσης και εξάπλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, να προσδώσουν πόντους ανταγωνιστικότητας στα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για το δημοσιονομικό μέρος της προσαρμογής ετοιμάζουν νέα μέτρα σφαγιασμού σε προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, παραπέρα οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στις «δαπάνες» του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στην Υγεία (νοσήλια, φάρμακα), Παιδεία κ.ά., μαζικά λουκέτα, σαρωτικές αναδιαρθρώσεις, μαζί και απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πλαφόν σχεδιάζουν να βάλουν μέχρι και στις δαπάνες ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους, όσους από αυτούς έχουν τη δυνατότητα, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: