Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ:ΒΡΩΜΑ ΔΥΣΩΔΙΑ

Κατόπιν εορτής (καταδίκη Μενέντεζ) εξαπέλυσε ο εκ των γενειοφόρων της ιεραρχίας Ελπιδοφόρος εκστρατεία απομόνωσης των μετώπων που είχε ο ίδιος ανοίξει με βουτηγμένο στο ..Καλαματιανό λάδι αμερικανό γερουσιαστή. 

 


Μεταξύ αυτών και πολλοί  «επώνυμοι» της ομογένειας που πλέον θα κατευθύνουν εναλλάξ και κατά τα συμφέροντά τους την ψήφο των ομογενών επί του Ελλαδιστάν. 

Και πως το κάνει; Ενθυμούμενος τον   διπλωματικό εαυτό του, εκείνον που του είχε επιτρέψει να «σκουπίσει» τον ανταγωνισμό στην αυλή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Φανάρι, να κερδίσει τη μάχη για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και να προβάλλει ως ο επικρατέστερος διάδοχός του. Τι είχε προηγηθεί. Κατά το ομογενειακό έντυπο  "Καλάμι" αυτό που ακολουθεί και άλλα πολλά:

"Ο νέος... ''παπαφλέσσας'', ο (δοτός αρχιεπίσκοπος) Ελπιδοφόρος, όπως τον αποκαλούν οι Κύπριοι στις ΗΠΑ (που τους ''δουλεύει'' άγρια), μοιράζει εκκλησιαστική περιουσία, κτίρια κλπ, που δημιούργησαν ΕΛΛΗΝΕΣ Ομογενείς, σαν να την είχε κληρονομιά από τον πατέρα του. 

Οι ''παπατζήδες'' Κύπριοι, της κονόμας, της κλάψας και των ανύπαρκτων αγώνων (γιά το ''εθνικό θέμα''), τον λατρεύουν, γιατί ''αποφάσισε'' να τους χαρίσει το ''Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο'' στην Αστόρια Νέας Υόρκης (27-09 Crescent str.), που εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Ιάκωβο 30 Ιαν. 1986, γιά να το κάνουν κυπριακή ταβέρνα. 

Επειδή οι Κύπριοι στις ΗΠΑ, οι μόνοι ''αγώνες'' που κάνουν γιά το ''εθνικό θέμα'', είναι ποδοσφαίρου ή φαγοπότια ή χοροπανηγύρια. 

Επίσημα το ''Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο'', θα (μετ)ονομαστεί σε ''Σπίτι της Κύπρου'', κάτι σαν τον ουρανοξύστη ''Σπίτι της Τουρκίας'', στο Μανχάτταν. 

ΔΕΝ εξηγήθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να παραχωρηθεί το κτίριο στους Κύπριους. Ενοχλούσε που ήταν ελληνικό;;; Και οφείλει να εξηγήσει ο αρχιεπίσκοπος, πριν -πολύ πιθανό- δώσει εξηγήσεις σε αίθουσα ομοσπονδιακού δικαστήριου ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: