Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΗΛΙΚΟΙ : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΡΙΩΝ

 Αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Τρένο πηγαίνουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί της αυστηροποίησης των ποινών κατά των ανηλικων και των γονιών τους. 


 

Ριπάς κατά ριπάς οι εκφοβισμοί φυλακίσεων ενός έως πέντε ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. 

Κατά ποιων; Επι εκείνων των γονιών που η ζωή τους εποπτεύεται στις γαλέρες της ολιγαρχίας. 

Εξοντωτικές οι ποινές. 

Από πέντε ως δέκα χιλιάδες ευρώ όταν ο μισθός ή η σύνταξη μοιάζει με τέρμα τα δίφραγκα στις δεκαπέντε εκάστου μηνός!! 

Υπό την ανελέητη επίθεση κατά της οικογένειας δεν αποκλείεται να υπάρξουν γονείς που προ της φυλάκισης ή της οικονομικής καταστροφής θα καταγγέλλουν τα ίδια τους τα παιδιά !! 

Πρόκειται περί άρρωστων μυαλών που υπό την καθεστωτική καθοδήγηση αποφάσεων πως όστις αδυνατεί ν' αντιμετωπίσει το οικογενειακό κόστος να μην γεννοβολά, σπέρνουν τον κοινωνικό τρόμο, όταν: 

Επί του τηλεοπτικού προσκηνίου κλαίνε και οδύρονται για τον δημογραφικό αφανισμό. 

Ο Παπαμάθιους, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο κρυπτοφασίστας Τσόρτσιλ και ο Χίτλερ, διάκονοι της θεωρίας μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, δι αυτών των μέτρων δικαιώνονται. 

Μέτρα, στα οποία προσθέσετε τη μείωση του ηλικιακού ορίου φυλάκισης από τα 15 στα 14 έτη και θα έχετε την πλήρη επιβεβαίωση του μύχιου στόχου τους. 

Ήδη δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τέσσερα οκτάχρονα προσφυγόπουλα για πρόκληση καταστροφικής φωτιάς που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν. 

Απόφαση προδήλως άκυρη γιατί αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο αλλά καμιά σημασία δεν έχει. Πλέον ο λαός έχει πιάσει τοίχο και δεν απομένει παρά να κλωτσήσει τους πολιτικούς νταβάδες του.



 


Η μείωση του ηλικιακού ορίου φυλάκισης από τα 15 στα 14 έτη προς το παρόν δεν προκρίνεται. Εχει όμως ανοίξει η συζήτηση, όπως και για να κατέβει η ηλικία που τα παιδιά θα έχουν ποινική ευθύνη από τα 12 στα 10 χρόνια. Πρόσφατα, δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα 8χρονα προσφυγόπουλα για εμπρησμό από αμέλεια (να ζεσταθούν ήθελαν), απόφαση που προφανώς αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο. Μήπως οδεύουμε στην κατάργηση του Ποινικού Δικαίου Ανηλίκων και την εξομοίωση της ποινικής ευθύνης και μεταχείρισής τους με αυτή των ενηλίκων;

Τον Φλεβάρη, με τη γενικότερη αντιδραστική τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, διευρύνθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγκλημάτων για τα οποία ένας ανήλικος άνω των 15 ετών μπορεί να μπει στη φυλακή, αντί να του επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα, έγινε δηλαδή πιο αυστηρή η ποινική αντιμετώπιση των ανηλίκων παραβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: