Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 Κατά την στιγμή που κοπάδια προβάτων  έτρεχαν να ψηφίσουν τον αρχηγό μιας ηγεσίας λύκων, οι καθεστωτικοί γύπες πλειστηρίαζαν εργατική πρώτη κατοικία για χρέος 7,500 χιλιάδων ευρώ!!! Όχι ψήφος.. Λεπίδι και μόνον λεπίδι..



 Η ασυδοσία τραπεζών και funds σε όλο το …«μεγαλείο» της. Καταπατούν ακόμα και το νομοθετικό πλαισίου με τις πλάτες και τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για ένα χρέος μόλις 7.500 ευρώ έβγαλαν στο σφυρί για σπίτι από το πρόγραμμα της εργατικής κατοικίας. 

 Στην καταγγελία για τις πρακτικές των τραπεζιτών και των Fund, προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ, αναδεικνύοντας την πραγματική κατάσταση που επικρατεί με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η προστασία που έχει νομοθετηθεί για τους οικιστές του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) δεν εμπόδισε τα «αρπακτικά» να βγάλουν σε πλειστηριασμό εργατική κατοικία στη Δράμα. 

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός εργατικής κατοικίας στο Δοξάτο Δράμας, εμβαδού 77,90 τ.μ, έτους κατασκευής 1988. 

Το σπίτι αγοράστηκε με 52.000 ευρώ για ένας χρέος σε ιδιώτη, μόλις 7.500 ευρώ! 

Ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι «ο Άρειος Πάγος με την απόφαση 570/2015 έχει ήδη τελεσιδίκως αποφασίσει ότι απαγορεύεται η κατάσχεση ακινήτου που αγοράστηκε ή ανεγέρθηκε κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί. 

Ακόμη και αν έχει ήδη κάποιο δικαστήριο προχωρήσει στη κατάσχεση εργατικής κατοικίας τότε είναι άκυρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: