Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ : ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!

 Συναίνεση : Την αποπειράθηκε κάποτε επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ ο Γεννηματάς και ακαριαία ο Αντρέας τον έστειλε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο σπίτι του να ξύνει πατσές. 

Στη περίπτωση του γιδοβοσκού καταργείται ο Νευτώνιος νόμος. Πως η δράση προκαλεί αντίδραση. Ιδού γιατί:



Φέρνει η ΝΔ στην βουλή ένα καραμπινάτα αντεργατικό νομοσχέδιο -- και συγκεκριμένα την «ψηφιακή κάρτα εργασίας» με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να συμφωνεί διαφωνώντας ξεκαθαρίζοντας πως: «κάθε μέτρο που διασφαλίζει δικαιώματα των εργαζομένων τυγχάνει της υποστήριξης όλων μας». Ενστάσεις υπέβαλλε αποκλειστικά για το χρονικό πλαίσιο της εφαρμογής του. 

Και αυτά κατά την στιγμή που η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας σπεύδει πλέον να καθησυχάσει  τη μεγαλοεργοδοσία για το νέο αυτό εργαλείο «απλήρωτης δουλειάς». Εργαλείο που της παρέχει συνθλίβει τους εργαζόμενους, Κάτι που επιβεβαιώνεται από  τον ξεσηκωμό των σωματείων τους

Χαβά μου χαβαδάκι μου όμως το ΠΑΣΟΚ  ως βασικός πυλώνας της συναινετικής και κυρίως της δημιουργικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. 

Αλλωστε, εξαρχής και ως συνήθως, μαζί με το έτερο πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν την «ψηφιακή κάρτα» ως μέρος του νόμου Χατζηδάκη για τα Εργασιακά. 

Αλλά και στη ΓΣΕΕ τα στελέχη του μαζί με τους άλλους εργατοπατέρες υμνολογούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν για το «προοδευτικό» μέτρο, που όπως αποδεικνύεται διευκολύνει την εργοδοσία να επιβάλει τα ωράρια - λάστιχο και να προωθήσει περαιτέρω την εργασιακή ζούγκλα που όλοι μαζί διαμόρφωσαν. 

Απλά, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την προθυμία της σοσιαλδημοκρατίας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: