Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Καλώς μας ήρθαν οι πολεμικές χορηγίες, μέσω της στροφής στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall που μόλις πριν δυο μήνες εγκαινίασε μονάδα παραγωγής στην Ουκρανία, χορηγεί την ποδοσφαιρική ομάδα της Ντόρτμουντ και η «φανέλα» των όπλων της ήταν σε πρώτο πλάνο στον τελικό του Champions League. Αλλά και σε φεστιβάλ και συναυλίες στην καρδιά της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, χορηγοί είναι αντίστοιχες εταιρείες που προωθούν τον πόλεμο και κερδοφορούν από αυτόν. 


 

Κρίση στο δημόσιο ραδιόφωνο Radio France, από το οποίο απολύθηκε ο Γκιγιόμ Μερίς, παρουσιαστής της σατυρικής εκπομπής «Le grand Dimanche soir». Η απόλυση οφείλεται στα «επιθετικά» σχόλια του για τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «είδος ναζιστή». Ο ίδιος κατήγγειλε πως η απόφαση απόλυσης συνιστά «ιδεολογική νίκη» της Ακροδεξιάς. Από το ραδιόφωνο, πάντως, παραιτήθηκαν αρκετοί συνεργάτες της εκπομπής σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Μελισανίδη από την ηγεσία της ΑΕΚ συνοδεύτηκε από πληροφορίες για την τηλεοπτική επέκταση του. Σύμφωνα με αυτές ο επιχειρηματίας φέρεται να εξαγοράζει μικρό περιφερειακό κανάλι της Αττικής στο οποίο θα «μεταγκατασταθεί» το ιντερνετικό Naftemporiki TV που θα μεταδίδει πλέον και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δικών του συμφερόντων είναι, επίσης, και το Pontos TV, που εκπέμπει επίσης ιντερνετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: