Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

 Η έντονη κινητικότητα στο τηλεοπτικό σκηνικό, με εξαγορές μικρών περιφερειακών καναλιών της Αττικής, διόλου τυχαία συμπίπτει με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα της αδειοδότησής τους. Βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του ιντερνετικού καναλιού του Δημήτρη Μελισσανίδη Naftemporiki TV σε ελεύθερη συχνότητα, μετά την εξαγορά του μικρού και πρώην παιδικού καναλιού Smile, που πρόσφατα ζήτησε να καταγραφεί ως «ενημερωτικός σταθμός». 



Από την άλλη, φαίνεται πως μπήκε πωλητήριο στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας Open ΤV. Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη έχει ισχυρή παρουσία και επιρροή στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, ωστόσο δεν κατάφερε να εμφανίσει επιτυχίες. Θυμίζουμε πως το ψυχαγωγικό πρόγραμμα έχει ανατεθεί στην εταιρεία του Ν. Κοκλώνη, την «Barkingwell Media», για την οποία υπάρχει έντονη φημολογία ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. 

Απόλυτα κερδοφόρα είναι πλέον η ψηφιακή εταιρεία των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Digea. Μετέχουν σε αυτή οι ΑΝΤ1, Alpha, Mega, ΣΚΑΙ, Star και ΤV Μακεδονία και κατέγραψε πέρυσι κέρδη ύψους 1.796.630 ευρώ. Τα έσοδα της προέρχονται από τα ενοίκια των καναλιών των μετόχων της και των περιφερειακών καναλιών – για το 2023, συγκεκριμένα, έλαβε από ενοίκια 12,5 εκατ. από τους πανελλαδικούς σταθμούς και 4,5 από τους περιφερειακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: