Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ο ΤΡΙΑΝΤΑΕΦΤΑΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

 Έτσι στα κρυπτογραφικά πέρασε η ζωή ενός Αιγύπτιου μετανάστη από την ελλάδα των χιτλερίσκων τύπου Λατινοπούλου Νινιού και των Σπαρτιατών εκ της (Β)λακωνίας. Τι έκανε που ήταν αξιο αναφοράς το όνομά του; Έσωσε έναν μαλάκα ηλικιωμένο Έλληνα που ανοίχτηκε στη θάλασσα της Νέας Μάκρης λες και ήταν ο Μαρκ Σπιτς των επτά χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς. Ο ίδιος όμως πνίγηκε!! 

 


Η εγχείρηση επέτυχε ο χειρουργός απέθανε. 

Ο Αιγύπτιος μετανάστης, λεγόταν Άχμεντ και ήταν πατέρας δύο παιδιών και φυσικά δεν είναι το πρώτο δείγμα αλληλεγγύης που αναδεικνύουν οι εξ ανατολής εξαθλιωμένοι. 

Θυμάμαι τους δύο Πακιστανούς που έχασαν και αυτοί τη ζωή τους σώζοντας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντός του φλεγόμενου οχήματός τους.. 

Δεν ξέρω εσείς και όποιος άλλος γιατί έχω την πλειοψηφία των Ελλήνων γραμμένη στ' αρχίδια μου, αλλά αν μου ετίθετο δίλημμα επιλογής μεταξύ του αιγύπτιου μετανάστη που αφήνει πίσω του ορφανά και του μικρομεσαίου έλληνα χλιμίτζουρα μερισματούχου κηφήνα από το Ζούμπερι που βγήκε για τις απλωτές του κανένα πρόβλημα: Ας τον μαλάκα να πνιγεί να ξεβρωμίσει ο τόπος.

.................

Δεν υπάρχουν σχόλια: