Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ....

 ..ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝ' ΑΛΟΓΑ..

.............................


 

 Στην πρώτη δεκάδα των κρατών του κόσμου λέει πως βρίσκεται το εν ονόματι Ελλάς μόρφωμα της Ευρωπαϊκής αποικίας σε σχέση με την αξιοποίηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα. Κατόπιν αυτού αναμένεται να υπερβεί και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις ως το 2030. Ημερομηνία ορόσημο που έχει τεθεί στο εθνικό σχέδιο --μη γελάτε περπατούν από κοινού-- για την ενέργεια και το κλίμα. 

Η πραγματική εικόνα μετά τις προπαγανδιστικές μαλακίες; Ιδού:

 *Εκ παραλλήλου -- κυρίως λόγω της μείωσης των εξαγωγών , από το διασυνδεδεμένο δίκτυο, πετάχτηκαν στα σκουπίδια 228.500 «πράσινες» μεγαβατώρες το 2023, ενώ μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2024 πήγαν στα αζήτητα 308.000 ΜWh. Με τον λαό να μην αγγίζει τα κλιματιστικά, δεδομένου πως η λειτουργία τους ζεματάει πιότερο από τον φυσικό καύσωνα.

Τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες που έφραξαν τη θέα στην επέλαση της πράσινης ανάπτυξης; 

 Χιλιάδες στρέμματα δάσους, χορτολιβαδικών εκτάσεων και γόνιμης αγροτικής γης δόθηκαν βορά στα «πράσινα» αρπακτικά για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Αιολικών Πάρκων, μαζί με παχυλές επιδοτήσεις. 

Αποκαλυπτικός ήταν πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα συνεδρίου στην Κοζάνη: 

«Η περίοδος των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ έχει τελειώσει (...) Ηδη έχουμε έναν λογαριασμό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη, για τις "παλιές" ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, η βίαιη μείωση των τιμών τις ώρες που λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά, έχει δημιουργήσει μια πτώση των τιμών, που αυξάνει το έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ. Επομένως είμαστε σε μια περίεργη φάση της ενεργειακής μετάβασης (...)».

 Το «Περίεργη», -- κατά το ασύμετρη απειλή του Πολύδωρα -- υποδηλώνει πως οι ..πάροχοι αρπακτικά συνεχίζουν να θησαυρίζουν στις πλάτες ενός λαού σε αφασία αφού: Βρέξει χιονίσει και εξ αιτίας των επίσης "περίεργων" αλγορίθμων τσεπώνουν δισεκατομμύρια για μια ενέργεια που μένει στα αζήτητα.. 

Λεπτομέρειες.. Ποιος νοιάζεται.. Οι Λύτρες κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα και όχι τα λύτρα που εισπράττονται για την ομηρία του λαού..


Δεν υπάρχουν σχόλια: