Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

 Βασανιστικά μου θέτετε το ερώτημα τι ακριβώς εννοώ όταν συχνά πυκνά γράφω για τον σημερινό νομά: Σήμερα στη μια δουλειά («δια βίου μάθηση»…) – αύριο στην άλλη, σήμερα στη μια «χώρα» – μεθαύριο σε μια άλλη, πολύγλωσσος, ουδέτερος, τουριστικός, καταναλωτικός, διαδικτυακός, ρευστός, χωρίς δεσμεύσεις. Και κυρίως αποκομμένος του παρελθόντος του δίχως ρίζες.


 

Εν προκειμένω ο Ουκρανός πρόσφυγας που ο ..ελεήμων ευρωενωσιακός καπιταλισμός τον υποδέχεται προβάλλοντας την ..φιλευσπλαχνία του προς τα γυναικόπαιδα με ανοιχτές αγκάλες Δίνουν και παίρνουν τα πλάνα μελό

 Για παράδειγμα, «φιλεύσπλαχνος» ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού ομίλου σπεύδει να «προσφέρει απασχόληση και δωρεάν διαμονή» σε 300 Ουκρανούς εργαζόμενους από τον κλάδο του Τουρισμού, τώρα που αυτός καταστράφηκε στη χώρα τους. 

Τη ...μεγαλόψυχη αυτή κίνηση γνωστοποίησε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «το ίδιο θα κάνουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να παράσχει τις σχετικές οδηγίες. 

Οσο για τη διαβεβαίωση του μεγαλοξενοδόχου ότι η εργασία των ...τυχερών Ουκρανών θα γίνει «με όρους και αμοιβές Ελλήνων συναδέλφων» τους, ας αφήσει καλύτερα να μιλήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Ελλάδα, που τραβάνε κουπί στη γαλέρα των πολυτελών ξενοδοχείων, έχοντας ξεχάσει τι θα πουν Συλλογική Σύμβαση, ωράριο και ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: