Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Ξανα΄μανά.. Τα ίδια και τα ίδια από τα γίδια. Θρήνος και κοπετός επί του προσκηνίου, κυνισμός στο παρασκήνιο.. 

Ένας νεκρός αστυνομικός σε εκτός υπηρεσίας μεροκάματο. Είναι όμως εκατοντάδες οι νεκροί που κατ' έτος θυσιάζονται ανασφάλιστοι στον βωμό του κατά τη δεξιά νόμιμου εργολαβικού κέρδους. 


 

Οτι νόμιμο είναι και ηθικό όμως. 

Φρενάρετε τα εργατικά -- εγκλήματα, τις ανθρώπινες κωμοπόλεις που ξεψυχούν στην άσφαλτο και τους επίσης εκατοντάδες που ξεραίνονται από την πρέζα και τον μπάφο και θα καταδικάσω την 17η Νοέμβρη, είχε πει κάποτε ο Πάμπλο.  

Το ότι ο βίος έγινε αβίωτος είναι κάτι που όποιος το λέει μοιάζει ν ανακαλύπτει τον τροχό ή την Αμερική που να τον πάρει ο διάβολος. . 

Γιατί ωστόσο να πάρει αυτή τη διάσταση που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν μονόστηλο στις φυλλάδες; 

Γιατί ανέδειξε την βαρβαρότητα της φτώχειας αλλά και κάτι ακόμη. Την ηθική του νεκρού. 

Κατά την πρώτη εκδοχή το φιλοδώρημα που ενέχει την έννοια του μισθού, αποκαλύπτει πως αυτό εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μηνός. Και προσέφυγε στη διπλή απασχόληση καθιστάμενος έτσι σκλάβος της ζωής. 

Και κατά τη δεύτερη το άξιο συγχαρητηρίων και τιμής παλικάρι δεν ενέδωσε στις σειρήνες της παρανομίας που --λόγω επαγγέλματος -- η προσέγγιση θα ήταν εύκολη για να κόψει τον γόρδιο δεσμό της εξαθλίωσης. 

Γιατί δεξιά κοινωνικά απόβλητα-- δίχως να εξαιρούνται οι ψηφοφόροι της ως ηθικοί αυτουργοί--, αυτό είναι σήμερα η είδηση.. Όλ τ' άλλα είναι παπαριές λαδορηγανη

Δεν υπάρχουν σχόλια: