Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΤΥΧΕΡΟ ΛΑΧΕΙΟ

 Καλά.. Η ρωσία είδε την φάκα πριν φάει το τυρί.. Για ν αποκαλυφθεί ο εμπνευστής της. Με τους ευρωπαϊκούς λαούς να είναι όμως στη πρέσα… Τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις στην ουκρανία όλοι όσοι: 


 

Τα συμφέροντά τους συνδέονται πιο άμεσα με τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, παράλληλα με την απεξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο.. 

Η κυβέρνηση μάλιστα ανέλαβε να το «κάνει τάλιρα», απαριθμώντας τις πρόσθετες πηγές απ όπου η ΕΕ επιχειρεί να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια (κατά βάση με υγροποιημένο LNG που τριπλασίασε την τιμή του) και τα σημεία εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η Ελλάδα. 

Γι' αυτό, όπως ανακοίνωσε ο λακές της Ευρωατλαντικής συμμαχίας, τα έργα υποδομής, όπως ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο ενδιαφέρονται πολύ οι Αμερικανοί, αποκτούν πλέον ευρωπαϊκή διάσταση και χρηματοδότηση. 

«Τυχερό λαχείο» φαίνεται πως είναι ο πόλεμος και για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που οι δουλειές του αναβαθμίζονται στη μεταφορά αερίου, κάτι για το οποίο προετοιμαζόταν πυρετωδώς. 

Με τις εξελίξεις τώρα να «τρέχουν με χίλια». 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύεται «τζίνι» από το λυχνάρι του Αλαντίν για τις «επιθυμίες» και τα «οράματα» της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τον ρόλο της στον ευρωατλαντικό ενεργειακό σχεδιασμό. Γι' αυτό, κανένα από τα αστικά κόμματα δεν κάνει σκόντο. 

Αντίθετα, συντονίζονται όλα μαζί στην πολιτική της εμπλοκής, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της υπόβαθρο, που δεν είναι άλλο από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της χώρας και των λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: