Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

 

Ανέμενα να καταλαγιάσει, έστω επ’ ολίγον, ο κοπετός και πριν αύριο λαλήσει για με η χήμειο, να επιτεθώ δι όλων των όπλων μου. Δηλαδή το εξής ένα. Το πληκτρολόγιο. 

Η κοινωνική και κυρίως η πολιτική παρουσία των σμπίρων επί του άλικου αίματος των Τεμπών, μου έχει κάνει τα νεύρα μου τσατάλια. 


 

Εξήλθαν οι Φαρισαίοι επί της οθόνης ως κλαίουσες ιτιές  σε βαθμό λιποθυμικό για να επαναληφθεί η ιστορία του Ματιού της Μάνδρας και της Ηλείας παλαιότερα ως φάρσα. 

Ανταγωνίζονταν μεταξύ τους σε δάκρυ --οι γραβατάκηδες μοντελοπνίχτες και οι ταγεροφορούσες κουνελοπνίχτισες-- ως παίκτες και παίκτριες τηλεοπτικών realities, γελοιοποιώντας το γεγονός και τους νεκρούς. 

Ενδύθηκαν στα χρώματα του λαϊκού πένθους (δεν ήταν οι απόγονοι της άρχουσας τάξης εντός του τρένου) ως να έκαναν πασαρέλα σε γκαλά. 

Απαραίτητη προϋπόθεση. Χαμηλωμένα μάτια και κεφάλια σκυφτά. 

Με τους Αυτιάδες ως τους Καμπουράκηδες, τους Χασαπόπουλους και κυρίως τους Οικονόμου και τις Αναστασάκηδες, ν ανακαλύπτουν την κλασσική μουσική και τον Μπαχ, ως τον Μητσοτάκη που δεδομένου του κληρονομικού θράσους του, υπερέβη σε βλακεία τους πάντες.. Θυσίασε τον κοινωνικό μας αφρό ως Ιφιγένειες!!

Από κοντά πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες της ιδίας ράτσας και πολιτικής φυλής. Που όμως αποκαλύφθηκαν επειδή απείχαν ηχηρά από τα συλλαλητήρια καταγγελίας των ηθικών αυτουργών. 

Ο εθνικός φαρισαϊσμός έδωσε ξανά τα διαπιστευτήριά του. Ή αν θέλετε, τις εξετάσεις στους θρησκόληπτους ψηφοφόρους, με τον γ@μημένο τον Αμβρόσιο που μετά από μια ασύρματη επικοινωνία του με τον θεό, μας μετέφερε πως επρόκειτο για τιμωρία του. Και με την εκκλησιαστική ιεραρχία να τον παρακολουθεί με το μάτι του ψόφιου ψαριού.

Δίχως να είμαι οργανικά ενταγμένος στο ΚΚΕ θα σταθώ στην εξαίρεση των μελών του, που εκτός του ότι δεν έπεσαν στην παγίδα της αποκλειστικά ατομικής ευθύνης του σταθμάρχη, οδήγησαν τον κόσμο τους στους δρόμους της φωτιάς. 

Γιατί ο θάνατος δεν προσφέρεται σιχάματα για πολιτικό τζόγο από τους μνημονιακούς παπατζήδες.

 Και τώρα τι, πείτε μου, τι να επικαλεστώ!! Τη ντροπή σε αυτούς που την μετασχημάτισαν σε δουλιά; (όχι με ει μαλάκες γιατί άλλο δουλεία κι άλλο δουλιά) .. 

Ποιος θα κοκκινίσει; Αυτοί των μεγαλόσταυρων που από καιρό και κατά τον Φάουστ έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο με την αλήθεια να είναι, πως όχι για τριάντα, αλλά τριάντα εκατομμύρια αργύρια. 

Κι ανάμεσά τους πλην των πολιτικών και των δημοσιογράφων καλλιτέχνες του συρμού, που ποτέ δεν λείπουν από παρόμοια δημαγωγικά πανηγύρια, αλλά και οι άλλοι οι μικροαστοί κυρ Παντελήδες που κάνουν ορθοπεταλιές στην υποκρισία. 

Δεδομένης μιας ακόμη χήμειο σας βεβαιώ πως τούτη η μολυσματική ζωή με υποχρέωσε να συμφιλιωθώ με τον θάνατο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: