Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΩΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ

Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν ή το κάνουν δωρεάν.. 

Με την χώρα μας να έχει δεχτεί από το 2001 μέχρι σήμερα 20 σεισμούς άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατεχοντας την απελευθέρωση τουλάχιστον το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας και το 50% της ευρωπαϊκής, οι σμπίροι των α(χ)ρίστων στήνουν αντί του αυτονόητου προεκλογικούς ακροβατισμούς στη πίστα του τσίρκου τους.. 


 

Στη περίπτωση έτσι που ο σεισμός προκύψει θα την πέσουν επί των συνεπειών του ως ληξίαρχοι καταγραφής θανάτων και καταστροφών. Τι είπατε ; Δεν σας άκουσα.. Προσεισμικός έλεγχος; Ο ποιος; Θα εκδώσουν  ένα pass par tout προς τους επιγόνους κάτι όπως στη βενζίνη την ενέργεια ή τα τρόφιμα και καθάρισαν. 

Το ότι ο έλεγχος αυτός οφείλει να είναι τακτικός και εξαντλητικός για να προστατευτούν ζωές και περιουσίες δεν τους αφορά δεδομένου πως είναι ατομική ευθύνη.. Και τα πάντα ελέγχονται από τη σχέση κόστους οφέλους. Ας είχαν οι ενδιαφερόμενοι ασφαλιστεί. Εν προκειμένω ποια η χρεία του κράτους εκτός ίσως από συνεταίρος στη τσέπη του λαού.

Εκατοντάδες είναι τα σχολεια και δεκάδες τα νοσοκομεία που χρήζουν άμεσου ελέγχου πριν είναι αργά με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και τους Φαρισαίους να δακρύζουν θεατρικά και ασύστολα όταν: Οι σεισμολόγοι -- όπως και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ-- καταγγέλλουν προειδοποιητικά πως: και όσοι γίνονται τα συμπεράσματα είναι προϊόν οφθαλμαπάτης αφού ορισμένοι διεκπεραιώνονται και από το τηλέφωνο!!

Και προς τι επομένως ο  αντισεισμικός τους οίστρος; Ευκαιρίας δοθείσης της Τουρκικής τραγωδίας καταφεύγουν σε σπέκουλα προεκλογική διαχέοντας τα μολυσματικά σάλια τους στο περιβάλλον αφού:  Κατά δήλωσή τους ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σε σαρανταπέντε χρόνια όταν πλέον ακόμη και οι σημερινές κατασκευές θα έχουν καταστεί υπέργηρες.. Υπέργηρη είναι η πολιτική τους που όμως ο λαός δεν της κάνει ευθανασία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: