Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

H ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΩΝ 

 

Κι όμως !! Υφίστανται ακόμη αρκετοί που είτε αφελώς είτε ιδιοτελώς εξακολουθούν να δηλώνουν γοητευμένοι από το «ευρωπαϊκό όραμα». 

Με τους υπολοίπους να στέκουν αμήχανα σοκαρισμένοι από την αυτοκαταστροφική της ισχαιμία στην μετά την πανδημία αντιμετώπιση της Ουκρανικής κρίσης. 

Διόλου παράξενο. Αίτιο κι αιτιατό. 


 

Πρόκειται για μια Βαβέλ που μετά το Μάαστριχτ εξελίχθηκε σε ψηφιακό τέρας  για ν αποκτήσει δικαιώματα ζωής και θανάτου επί των μελών της, απολογούμενη αποκλειστικά στις ελίτ. 

Στην υπό την Γερμανική μπότα Ευρωένωση προηγήθηκε δια της επιβολής μνημονίων λαϊκής εξαθλίωσης, μια δέσμη εμπρηστικών πολιτικών κατά του δημοσίου , αλλά και επιθετικών σε μια σειρά από παγκόσμια μέτωπα με τελευταίο αλλά όχι και έσχατο το Ουκρανικό 

Σε αυτό συνέτεινε: η απίσχναση ως ανατίναξη κάθε μορφής κοινωνικού κράτους και δημοσίων οργανισμών ώστε τα κέρδη της δεδομένης πελατείας τους, να περάσουν εις χείρας των αδιαφανών μετόχων. 

Δρόμος στην ακρη του οποίου ανέμεναν ο χρηματιστηριακός τζόγος και η επιβολή τοκογλυφικών σχέσεων του ισχαιμικου πόπολου με τους ισχυρούς. Φυσικό επακόλουθο η εξαθλίωση των λαών και η διάλυση των εθνικών οικονομιών κάτι που επιδίωκε διακαώς η Ουάσιγκτον για να καταστήσει τη Βαβέλ πειθήνιο τέντερ της. 

Το Ουκρανικό παράδειγμα αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές. 

Είναι η Ευρώπη που καταβάλλει τον λογαριασμό με τις ΗΠΑ να εισπράττουν κέρδη σφυρίζοντας αδιάφορα. 

Πλέον τελούμε ενώπιον της χρεοκοπίας του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλευθερισμού, με την γηραιά ήπειρο καθ’ οδόν διάλυσης, και των πάλαι ποτέ υπέρμαχων του ευρωπαϊκού οράματος --επ’ ευκαιρία της επιδημίας και τώρα της εκατόμβης των νεκρών στην Ουκρανία—να αποδέχονται ταπεινωτικά πως οι αγορές δεν ήταν εν τέλει το ελιξήριο της ζωής και να σηκώνουν μπαϊράκι 

Και πως αλλιώς απέναντι σε μια πραγματικότητα που βοούσε και βοά: οι κοινές πολιτικές, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η ίδια η Ε.Ε. τελικά, απλά δεν υφίστανται. 

Η αδιάψευστη επιβεβαίωση προέκυψε από την εικόνα της Γερμανίδας αρχικομισαρίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να καταφεύγει ανερυθρίαστα σε εφιαλτικά ψεύδη για τις αιτίες της Ρώσικης ειδικής επιχείρησης και: 

Να επινοεί βρεφονηπιακού επιπέδου συστάσεις για την αντιμετώπιση της τερατώδους ενεργειακής απειλής .. Και για να κλείσουμε εδώ:Βιώνουμε έμπρακτα την φρικώδη και κραυγαλέα χρεοκοπία του παγκοσμιοποιητικού φιλελευθερισμού, και δη της ευρωπαϊκής εκδοχής του. Πλέον είναι θέμα χρόνου η ανατροπή του.Δεν είμαι όμως σε θέση να εγγυηθώ πως αυτό θα συμβεί αναίμακτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: