Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

 Έλα να δεις που τα γαμημένα εγχώρια ΜΜΕ επιδεικνύουν «υπερευαισθησία» ενώπιον της κρατικής καταστολής.  Με αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς μακροσκελών ρεπορτάζ εκθειάζουν εκείνους -- τους ολίγους στο σύνολο του ενός δις πληθυσμού της Κίνας-- που διαδηλώνουν κατά των περιορισμών υπό την απειλή του κορωναϊού. 


 

Η μήνη τους επομένως κατά μιας χώρας που διεκδικεί την κορυφαία θέση της στον γεωπολιτικό χάρτη είναι δεδομένη αλλά ας μην ασχοληθούμε με τα αυτονόητα. Γιατί οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες:

Ηταν Νοέμβρης του 2020, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυε άγριο πογκρόμ ενάντια στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου , με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας γιατί ως γνωστό την είχε οργανώσει το ΚΚΕ. 

Συλλήψεις, ξύλο, «αύρες» να καταβρέχουν τους διαδηλωτές, χημικά να πνίγουν το κέντρο της Αθήνας. Μια πόλη - φρούριο. Γιατί; Επειδή το συλλαλητήριο θα «έσπερνε» τάχα τον κορονοϊό... 

Βεβαίως, τα ίδια κανάλια που σήμερα «ανατριχιάζουν» για την καταστολή και τους περιορισμούς στην Κίνα, έσταζαν τότε χολή για τους διαδηλωτές στην Αθήνα, έλεγαν «μπράβο» στην αστυνομία, διψούσαν για περισσότερο «νόμο και τάξη», πάντα με το πρόσχημα της «δημόσιας υγείας». 

Δεν πρόκειται βέβαια για «ασυνέπεια» των ΜΜΕ και των μεγαλόσχημων αφεντικών τους. Οι ανταγωνισμοί που οξύνονται παγκόσμια ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, διαπερνούν κάθε πτυχή της προπαγάνδας στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο: 

Είτε για να συντηρείται το «αφήγημα» της «δημοκρατικής» και «φιλελεύθερης» Δύσης απέναντι στην «αυταρχική» και «αντιδημοκρατική» Κίνα, είτε για να συκοφαντείται και να καταστέλλεται η αντιιμπεριαλιστική δράση, όπως στην περίπτωση του αγωνιστικού γιορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: