Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΡΩΣΙΑ: ΟΠΟΥ ΠΑΤΡΙΟΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ

 Εκτροχιασμένο τρενάκι εξοπλισμού της φασιστοουκρανίας. Προετοιμάζεται η εγκατάσταση των γερμανικών πάτριοτ δια μέσου της Πολωνίας με την Ρωσία να προειδοποιεί πως: "Θα συστήσουν νόμιμο στόχο..Και οι έχοντες νου νοήτωσαν" Η Ρωσία μόνη εναντίον όλου του Νατοϊκού φασισταριού

 


Το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων «Patriot» σε ουκρανικό έδαφος, μετά από προσφορά της Γερμανίας, αποτελεί τις τελευταίες μέρες το νέο «επεισόδιο» στα σχέδια κλιμάκωσης της αποστολής ΝΑΤΟικών εξοπλισμών στο Κίεβο, με τη Μόσχα να προσαρμόζει αντίστοιχα τις «προειδοποιήσεις» της.

«Νόμιμοι στόχοι» θα είναι οι πύραυλοι «Patriot» σε περίπτωση που εγκατασταθούν στην Ουκρανία, προειδοποίησε η Ρωσία, η οποία αναβαθμίζει παράλληλα τις πυρηνικές της υποδομές.

Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συζητήθηκε η πρόταση της Πολωνίας οι δυο συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας «Patriot», που της προσφέρει η Γερμανία, να αναπτυχθούν στη δυτική Ουκρανία.

Η Ουκρανία χρειάζεται το αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα αεράμυνας «Patriot», προκειμένου να προστατεύσει πολιτικές, μη στρατιωτικές υποδομές, που δέχονται σφοδρά πλήγματα από τη Ρωσία, τόνισε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμ. Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τη γερμανική κυβέρνηση ως προς το ζήτημα. «Εάν η Γερμανία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με συστήματα Patriot την Πολωνία και η Πολωνία είναι έτοιμη να τα παραδώσει στην Ουκρανία, τότε νομίζω ότι η λύση για τη γερμανική κυβέρνηση είναι προφανής», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Κίεβο θα συνεργαστεί με το Βερολίνο για το θέμα.

Σε αυτό το φόντο ο Γερμανός καγκελάριος, Ολ. Σολτς, τηλεφωνήθηκε χτες με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Β. Ζελένσκι, χωρίς να ανακοινωθεί κάτι σχετικό με τους «Patriot». Από την άλλη ανακοινώθηκε ότι η Γερμανία θα στείλει «περισσότερες από 350 γεννήτριες» στην Ουκρανία, οι ενεργειακές υποδομές της οποίας έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές από τα ρωσικά πλήγματα, και ότι η γερμανική βοήθεια στον ενεργειακό τομέα φτάνει τα 56 εκατ. ευρώ.

Ο Κουλέμπα εκτίμησε ακόμη ότι η Ουκρανία κάποια στιγμή θα γίνει μέλος του NATO, αλλά κάνει κινήσεις για να αποκτήσει ήδη από νωρίτερα μεγαλύτερες αμυντικές δυνατότητες. «Η συζήτηση για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο NATO πρέπει να ξεκινήσει», υπογράμμισε στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ της λυκοσυμμαχίας στο Βουκουρέστι.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμ. Μεντβέντεφ, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ - το οποίο χαρακτήρισε «εγκληματική οντότητα» - πως «αν προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, θα γίνουν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: