Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ .........

 Ο Μίμης Πλέσσας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μόνο μέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης απέδειξε μέσα από την πορεία της καριέρας του πως η ελληνική μουσική μπορεί να αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην εγχώρια, αλλά και παγκόσμια καλλιτεχνική κληρονομιά.  

 

Ο Μίμης Πλέσσας ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες. 

Μάλιστα, αυτός ο θρύλος του μουσικού στερεώματος, θα γιόρταζε στο Παλλάς τα 100 χρόνια ζωής του σε μία σπουδαία μουσική παράσταση με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών, που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία. 

Ο Πλέσσας ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Μάλιστα, είχε γνωρίσει αμέτρητες διακρίσεις, αλλά και λάβει δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. 

Το πλουσιότατο έργο του στο ελληνικό τραγούδι, στο θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και στην κλασική και τζαζ μουσική, αγαπήθηκε από το κοινό και αποτελεί σπουδαία πολιτιστική μας παρακαταθήκη. Αξέχαστος ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: