Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ

 Με το ένα χέρι πλειστηριάζουν και με το άλλο ξεπουλούν!! Μόλις νομιμοποιείται το τρεις στην γύρα της Ανατολικης Αττικης. Παλαιότερα οι καταπατητές συνασπίζονταν σε εταιρία καθ' ομάδες τριών. Ο πρώτος καταπατούσε ο δεύτερος το διεκδικούσε δικαστικά και ο τρίτος το αγόραζε αποκτώντας τίτλους Έτσι καιγόμαστε και πνιγόμαστε..


 

Με τον χρόνο να «τρέχει» για την εξαγορά καταπατημένων δημόσιων ακινήτων, από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι διαμερίσματα, χιλιάδες πολίτες επιδίδονται στο κυνήγι δεκάδων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών προκειμένου να καταφέρουν να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους κυριότητας σε δημόσια ακίνητα που κατέχουν με τίτλους ή χωρίς τίτλους για τουλάχιστον 30 ή 40 χρόνια αντίστοιχα.

 Τα δικαιολογητικά παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς οι πληροφορίες που προκύπτουν από αυτά θα ληφθούν τελικά υπόψη για την αποδοχή ή μη της αίτησης εξαγοράς του ακινήτου. 

 Το τίμημα εξαγοράς των ακινήτων υπό προϋποθέσεις περιορίζεται ακόμα και στο 20% της αντικειμενικής αξίας, ενώ η εξόφλησή του μπορεί να γίνει σε έως 60 άτοκες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: