Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΛΛΑ:

 ...Αρνείται να το πανηγυρίσει εξ αιτίας της ανθρωποκαταστροφής... στην οποία είναι μάρτυρας των πολεμικών συγκρούσεων! "Μαρτυρούμε" κι εμείς Κινεζούλα μου, αλλά ούτε ίχνος οσμής δεν έχεις από τον πλην ηχηρών εξαιρέσεων ελληνικό ωχαδελφισμό!! 


 

Η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας αρνείται να πανηγυρίσει το βραβείο και ο πατέρας της μας εξηγεί τον λόγο 

Όπως δήλωσε ο πατέρας της βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέα στους δημοσιογράφους, η κόρη του πιθανόν να συνεχίσει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας 

Την ώρα που τα βιβλία της εξαντλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, η κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2024, Νοτιοκορεάτισσα  Χαν Γκανγκ, φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου και δεν θα γιορτάσει εν μέσω πολέμων.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα των νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, ο πατέρας της Χαν μετέφερε το μήνυμά της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

«Είπε ότι με τους πολέμους να μαίνονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, Ισραήλ και Παλαιστίνης, με θανάτους να αναφέρονται κάθε μέρα, δεν θα μπορούσε να δώσει μια εορταστική συνέντευξη Τύπου. 

«Ζήτησε κατανόηση για το θέμα αυτό», συμπλήρωσε ο πατέρας της Χαν Σουνγκ-γουόν, ο οποίος είναι επίσης γνωστός μυθιστοριογράφος στη Νότια Κορέα. 

 Ο κ. Χαν είπε ότι η κόρη του τον αποθάρρυνε επίσης από το να διοργανώσει ένα εορταστικό συμπόσιο γι’ αυτήν. «Μου είπε «Σε παρακαλώ, μην γιορτάζεις ενώ είσαι μάρτυρας αυτών των τραγικών γεγονότων»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: