Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ...

 Σε θύμησες οδυνηρές παραπέμπει η καθ’ υπόθεση εργασίας «διαμάχη» μεταξύ δύο εκ των πρώτου βαθμού συγγενείας πληγέντων βάναυσα από εξωφρενικό έγκλημα των Τεμπών. 


 

Εκείνες του άτυχου και σχεδόν «νεοσύλλεκτου» Βλαχάκου που ο γονιός του εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του γιου του για να εκλεγεί βουλευτής..Ουδείς πλην των εγγύτερων συγγενών τον γνώριζε ως τότε.

 

Υπό το επιχείρημα πως το ελικόπτερο των Ιμίων χτυπήθηκε από Τουρκικά πυρά. Κάτι που πρώτος σίγουρα, --μόνος δεν γνωρίζω, δημοσιογράφος εξέτασε ενδελεχώς κατά την μεταφορά του στη βάση του Μαραθώνος, ήμουν εγώ. 

Πλην των αλλοιώσεών του, κατά την «αδικαιολόγητα πανικόβλητη σύγκρουσή του» στην θάλασσα, ουδέν άλλο πλήγμα και κυρίως από πυροβόλο όπλο είχε υποστεί. 

Απλώς ο κυβερνήτης και γιος ναυάρχου Καραθανάσης, υπό τις στρεσογόνες συνθήκες που αντιμετώπισε, είχε υποστεί έμφραγμα. Μια δημόσια παραδοχή ακόμη και από την αδελφή του. Μόνο που την απέδωσε σε φήμες. 

Απόδειξη πως όταν εκλήθη από την κυβερνώσα φρεγάτα το ελικόπτερο απαντήθηκε αδόκιμα η κλήση από τον Βλαχάκο. Γεγονός που του κυβερνήτη παρόντος είναι πέραν και αντιθέτως κάθε πρωτοκόλλου. 

Αλλά μάλλον ο κυβερνήτης ήταν παρών απών..

 Κατόπιν αυτού συστήνω ως γονιός, στους σκληρά δοκιμασθέντες από το καθεστώς συγγενείς πρώτου βαθμού, των 57 -- του κοινωνικού μας αφρού --εκτελεσθέντων επί των Τεμπών, να είναι προσεκτικοί (ιδιαίτερα ο διπλά πληγείς κ. Πλακιάς ) στις δημόσιες δηλώσεις τους. Μπορεί πράγματι να μοιάζουν με πένθιμες ψαλμωδίες μιας χορωδιακής ορχήστρας, που όμως τα «φάλτσα» της ακούγονται. 

Σαφώς και ο στόχος της συναυλίας ήταν διτός. 

Η αναμόχλευση της μνήμης και η κάλυψη των μυθικών εξόδων που απαιτούνται στα έτσι κι αλλιώς ενεργούμενα από το ευρωκωλοχανείο ευρωπαϊκά δικαστήρια. Επειδή η Ελληνική δικαιοσύνη – πλην ηχηρών εξαιρέσεων – είναι αυτή που μας έχουν κληροδοτήσει οι Ντογιάκοι και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, οι οποίοι: ελέω όχλου και μιντιακών χαβούζων επανεκλέχθηκαν . 

Επομένως ως φάλτσο εκλαμβάνω την δήλωσή σας περί αναμονής των επί της Ευελπίδος και της Αλεξάνδρας μετά δεκαετία δικαστικών αποφάσεων, όταν πλέον οι φωτογραφίες και κυρίως η μνήμη των παιδιών θα έχουν ξεθωριάσει. 

Συλλογιστείτε επί πλέον αν κάποιοι από τους «ηθικούς αυτουργούς» θα υπάρχουν εν ζωή και πού αυτοί θα κατοικοεδρεύουν για να υποστούν τις συνέπειες. 

Και ο νοών νοήτω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: