Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Oύτε σωφρονιστήρια να ήταν..

 Αποφασίζομεν και διατάσσομεν : Με στρατοκρατικές διαταγές προς ένστολους εξισούνται οι οδηγίες για «Φοίτηση - Απουσίες» που μοιράζουν αυτές τις μέρες οι διευθύνσεις Γυμνασίων και Λυκείων στους γονείς. Μιαν ανάσα απέχουν από το να χαρακτηριστούν εντολές δεσμοφυλάκων!! 



Ουρά οι διευκρινίσεις περί «αδικαιολόγητων απουσιών», λεπτομερειακή παράθεση όλων των «ποινών» που επισύρει η χρήση κινητού μέσα στο σχολείο και άλλες παρόμοιες χουντοκόπιες. 

Στο πνεύμα και στο γράμμα, οι οδηγίες αποπνέουν τιμωρία, απειλές, υπακοή, καταστολή και ένα εχθρικό για τα παιδιά σχολείο, με διάχυτες «προειδοποιήσεις» για το τι μπορεί να συμβεί αν οι μαθητές αμφισβητήσουν την «ευνομία» και διεκδικήσουν, για παράδειγμα, καλύτερους όρους μόρφωσης, προσλήψεις εκπαιδευτικών, σύγχρονα κτίρια και άλλα εξόχως ...τρομοκρατικά για το καθεστώς, όπως: 

Ν' ανοίγουν σχολεία και όχι φυλακές. Όχι σ' αίθουσες κελιά με πλέον των 27 μαθητών ανά τρεις σε κάθε θρανίο, γνήσιες απογόνους των δεκαετιών 50 και 60. Μονίμους καθηγητές πλήρους απασχόλησης και όχι ρευστούς νομάδες κατ' αποκοπή. Κρατική υλικοτεχνική στήριξη της εκπαίδευσης και όχι ένα σχολείο ζήτουλας ακόμη και καθαριστικών από τους γονείς. Και κυρίως όχι στα σχολεία πειθαρχεία για τους ανυπότακτους μαθητές που ζητούν το αυτονόητο. Μάθηση υπό το αυτονόητο. Αξιοπρεπείς συνθήκες.. Εντάξει μην με μαλώνετε. Γράφω και καμιά μαλακία για να περνά η ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: