Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο εθελοντες στάχτη

 Με την κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της επικαλούμενη τα μηνύματα στο 112!!! Προφανώς τα παρερμήνευσαν οι αποδέκτες τους. Θεώρησαν πως επρόκειτο για κλήση σε ερωτική πυρπόληση και στάθηκαν να την απολαύσουν!!Λεπτομέρειες για το καθεστώς.. Αδιαφορήσετε.. Είναι η χυδαία πλευρά της ζωής..


 


Δύο πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα τα ξημερώματα της Δευτέρας σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.  Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο άντρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχη της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και όπως ειπώθηκε είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

Για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές χάνονται καθώς ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε απροετοίμαστος χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει πρώτα από όλα τη σωματική ακεραιότητα των εθελοντών, των κατοίκων και τον πυροσβεστών.
Το μέτωπο της φωτιάς έφτασε τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη μήνυμα του 112 εκ νέου προς του κατοίκους του οικοσμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πάλι με μήνυμα από το 112, κλήθηκαν οι κάτοικοι στον δήμο Κορινθίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω της φοράς των καπνών απ’ τη φωτιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: