Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ελεύθεροι οι "ερευνητές"..

 Είχαν συλληφθεί κατά βραδιά του εορτασμού τους σε μπούκα των ένστολων πραιτοριανών εντός του Πολυτεχνείου. Και το οξύμωρο. Οι έρευνες τους αφορούσαν ομίλους στρατό και μπατσοσκυλολόι. 

 


Έγκλημα καθοσιώσεως Διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας του κλάδου. Και το καθεστώς εξαπέλυσε τα σκυλιά του. Και συνελήφθησαν έντεκα εκ των παρισταμένων μελών του σωματείου ΣΕΡΕΤΕ .

 Άσυλο; Ποιο άσυλο.. Ιδρυματικό άσυλο πολιτικών ανιάτων χρήζουν οι εντολείς της συλλήψεών τους. Με πρώτο τον Πρύτανη. Που επέτρεψε --μια πέραν της ιστορικής-- άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστολής εντός των Πολυτεχνειακών Σχολών. 

Στο μεταξύ η δίκη των παιδιών αναβλήθηκε για το πρωινό της Τρίτης με τα παιδιά να οργανώνουν πάρτη αντίστασης στην Ευελπίδων. 

Οι συλλήψεις προέκυψαν μετά πολλών εξουσιαστικών επαίνων,  παρουσία μικρών παιδιών αναρίθμητων προσαγωγών  από τους καθεστωτικούς οπλαρχηγούς . Με έναν εκ των συλληφθέντων να τον έχει μηνύσει ο Πρύτανης αυτοπροσώπως. 

Να διευκρινίσω πως: 

Η βραδιά του ερευνητή, ένας θεσμός του ΕΜΠ, που «γιορτάζει» την ασκούμενη έρευνα που γίνεται μέσα στις σχολές, αποκρύπτοντας εξ ολοκλήρου, τόσο τις συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης που επικρατούν στην έρευνα, όσο και πως αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες, παρά μόνο με τις ανάγκες της κερδοφορίας των εταιρειών, του στρατού και της αστυνομίας




Δεν υπάρχουν σχόλια: