Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ

 Απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με τον μισθό που έπαιρνε ο περίφημος Αμερικανός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνμπεργκ δόθηκε μετά από πάνω από τρια χρόνια. 16,000 ΕΥΡΏ μηνιαίως!! Ε, και.. Χουβαρντάδες μας βρίσκω εκτός και μας έριξαν στο φιλότιμο. Δέκα εκατομμύρια έλληνες δεν μπορούμε να ταΐσουμε έναν Μητσοτακικό σύμβουλο;

...................


 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ειδική έκθεση εσόδων-δαπανών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο λεγόμενος «γκουρού της επικοινωνίας» , ο οποίος έχει σταματήσει τη συνεργασία με το Μαξίμου εδώ και μερικούς μήνες, εισέπραττε περίπου 16.000 ευρώ τον μήνα για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, συνολικά ποσό 94.483,56. Σημειώνεται πάντως πως άγνωστο παραμένει το ποσό που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα, με δεδομένο πως η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρεται να έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα

 

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο ότι ολοκληρώνεται η σύμβαση του Σταν Γκρίνμπεργκ. «Ο κύριος Γκρίνμπεργκ, και μάλιστα νομίζω ότι ολοκληρώνεται, τελείωσαν και οι εκλογές, ήταν με σύμβαση, η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και πληρώνεται, πληρωνόταν μηνιαίως, με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίγα χρόνια όμως νωρίτερα, το 2021, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε ισχυριστεί ότι ο Σταν Γκρίνμπεργκ «δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους».

ΝΔ: 2,7 εκατ. για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία -η οποία ειρήρθω εν παρόδω έχει ακόμη χρέη κοντά στα 500 εκατ. Ευρώ σε τραπεζικά δάνεια- για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου έδωσε 2,7 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε ανέρχονταν στα 2,11 εκατ. ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ πήγε σε διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ, τα 822.000 ευρώ σε διαφημίσεις σε Facebook – Google, σε δημοσκοπήσεις και σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Οι λοιπές προεκλογικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση με τον Σταν Γκρίνμπεργκ, ανέρχονται σε 484.543 ευρώ, ενώ τα έντυπα κόστισαν 232.617 ευρώ, τα εκλογικά κέντρα 125.241,94 ευρώ και οι χώροι εκδηλώσεων 9.2000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: