Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΤΡΎΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ

 Οι εκλογές παρήλθαν. Οι μνημονιακοί κόφτες, που δια χειρών και ποδών έχουν ψηφίσει ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Σύριζα επανέρχονται δριμύτεροι. Ιδία οι συγκεκριμένοι που αφορούν ένα άκρως προνοιακό πεδίο. Τις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές. 

Ατομική ευθύνη. 


 

Οι ιδιωτικές ασφαλ(ηστρι)κές πως θα επιβιώσουν εντός εκτός και απ' τ' αυτού του χρηματιστηριακού τζόγου. Προβλέπονται ρητώς και δια ροπάλου από από το νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο για το 2025. 

Αναμένετε έτσι χρόνια πολλά στο ακουστικό σας για την κρατική αποζημίωση, στην περίπτωση που η περιουσία σας έχει μερικώς ή ολοσχερώς καταστραφεί. 

Και ως να μην επαρκούσε αυτό σχεδιάζουν και τρίτη εναλλακτική. Στα σκαριά έχουν την σύσταση ενός αποθεματικού είτε από πρόσθετα χαράτσια είτε από νέες εισφορές των προσκυνημένων, προκειμένου να μοιράσουν ως στάχτη από τα αποκαΐδια στα μάτια, κάποια κόκαλα στα οικόσιτά τους. 

Το γράφει εμμέσως πλην σαφώς σε έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδας που κάποιοι ψεκασμένοι την θεωρούν κτήμα του λαού.  

«Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός της δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αξιολόγηση των κινδύνων και στη δημιουργία ικανών αποθεμάτων διαχρονικά, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στήριξης της οικονομίας σε περιόδους κρίσης»... 

Μπίνγκο !! 

Προσθέστε σε αυτά και κάτι που μάλλον έχετε λησμονήσει: Πως το λεγόμενο Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές διπλασιάστηκε πέρσι στα 600 εκατ. ευρώ μέσω της αύξησης του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία... 

Τρύπιες δεν είναι οι τσέπες σας αλλά τα μυαλά σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: