Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Bruckner: Τα ζευγάρια ναυαγούν

..........στην αναζήτηση της φουρτουνιασμένης θάλασσας της τελειότητας που τα ίδια καταφεύγουν. Προσυπογράφω σε όλα σημειώνοντας επιπλέον πως: Αν θέλεις ν' απαλλαγείς από κάποιο σου πάθος τότε αφήσου ολοκληρωτικά σ' αυτό. Θα το σιχαθείς 

 


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΝΕΥΜΑ

 Κόλαση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας με την Τουρκία να δηλώνει πως και η ΦΙΦΑ βρίσκεται πλέον στη λίστα των εχθρών της. Σε ποια κίνηση προέβη ο Τούρκος ποδοσφαιριστής και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων; Άλλοι κάνουν καρδούλες αυτός έκανε το σημα των γκρίζων λύκων. Ωστόσο το θέμα και ανάθεμα είναι το εξής Πως ο εν ονόματι Οικονόμου παρουσιαστής της εκπομπής επιχειρούσε κάθιδρος και αγωνιωδώς να πείσει εαυτόν και αλλήλους πως η πολιτική δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο προκαλώντας γενική θυμηδία ο γελοίος. Και πότε;  Με τους χλιμίτζουρες παράγοντες του στοιχηματικού τζόγου και των στημένων Παίρνει έτσι άλλη παγκόσμια αξία το θερμό χειροκρότημα για τον ΓΚΑΡΙ ΛΙΝΕΚΕΡ και τον δικό μας του ΟΦΗ Νίκο Μαρινάκη που ύψωσαν την σημαία της παλαιστίνης μέσα σε συνθήκες παλιομ@λ@κα αμερικανόπνευστου οικονομικού φασισμού τσιράκι του οποίου είσαι εσύ..


Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΚΚΡΕΜΕΙ

 






Ο …Ελληνόκτητος…

 Περί του δώσε και μένα μπάρμπα πρόκειται. Ανεξέλεγκτη συσσώρευση παραγγελιών από τους «Greeks» των δεξαμενοπλοίων ο λόγος. Για τρίτη συνεχή χρονιά. Αιτία ο αιματηρός πόλεμος. Που υποκατέστησε τον εξ ίσου ανελέητο πόλεμο της πολιτικής αλλά με άλλα μέσα. Με τον κλάδο της μεταφοράς καυσίμων να έχει πάρει την ανιούσα. Πάρτη κάνει με κέρδη που ζαλίζουν. Νομοτέλεια. Όταν ο πλούτος κάνει πόλεμο είναι η φτώχεια που καταβάλλει σε ζωές το κόστος. Απογειώνονται έτσι οι μπίζνες του ελληνόκτητου (δηλαδή έχω ως έλλην μέρισμα των ..κερδών;) εφοπλισμού, που εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών συγκρούσεων και αποκλεισμών πρωταγωνιστεί. Τους ανήκει το ένα τρίτο του συνόλου των παραγγελιών. Μυθικός αριθμός. Φράκαραν τα ναυπηγεία ως το 2029. Ποια είναι η λεία των .."ελληνόκτητων" που διανέμονται στον ελληνικό λαό; Η ενεργειακή φτώχεια, η επικίνδυνη εμπλοκή και η εθελοντική φορολογία των "Ελληνόκτητων". Συρόμενος κατά την Μητσοτάκεια εξήγηση στην ..ουρά της σωστής πλευράς της ιστορίας. Κι αυτή υποκρύπτεται στη σκιά της εξής μίας αλήθειας. Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία.Το είπε ο Σενέκας πολύ πριν το εφεύρημα του ΝΑΤΟ κι εγώ απλώς το επαναλαμβάνω. Επομένως: Η όποια συσχέτιση με όσα επί των ημερών μας συμβαίνουν είναι εντελώς συμπτωματική.


AYΓΕΝΑΚΗΣ: ΣΟΥΖΕΣ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 ..ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ--  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΑΡΕΣΕ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ. -- ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ..-- Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤ' ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ;


O Εβραίος σαν πεινάσει ...

 (συναισθηματικά) ....παλιά τεφτέρια πιάνει..

Αλίμονο σε όποιον ζει στην έρημο και θυμάται τα του κόσμου. Αφορμή μια φωτό πολυκαιρισμένη αλλά με πρόσωπα φωτεινά από την γεννήτρια των νιάτων. Γιατί υπήρξαμε και νέοι με τα στήθη ανθισμένα και τα γόνατα πρησμένα από τις κόντρες επί χόρτου. Δεκαετία 1975 -- 1985. Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΡΤ. Στο Οακα. Πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού (μέρες που είναι) αγώνα με το Έθνος στο πρωτάθλημα Τύπου. Από αριστερά προς τα δεξιά. 


 

Ο Δόξης ένας εξαιρετικός αθλητικογράφος και θαυμαστής μου. Εκ δεξιών του --ποδοσφαιρικά-- εγώ που δεν μ αναγνωρίζω.Τι άσχημο πλάσμα υπήρξα.  

Εξ ευωνύμων μου ο Νίκος ο Ρίζος ο αδελφός του Δημήτρη. Μια ανίερη πολιτικά σύζευξη εξ αιτίας του ότι αποδείχθηκε δημιουργική. Ή απλώς εκ των αντιθέτων η ενότητα.

Παρακάτω και επί των ορθίων ο Νίκος ο Κατσαρός. Κύριος.. Στη συνέχεια ηλεκτρολόγος ο Μιχελής. Ο τερματοφύλαξ.  Η μπάλα περνούσε ο παίκτης ποτέ!! 

Θ' αναγνωρίσατε τον επόμενο φαντάζομαι. Ο Δημήτρης ο Κωσταντάρας πιστός φίλος και νονός του πρώτου μου γιου. 

Μετά ο Γιάννης ο Μαμουζέλος που με μαστίγωνε γιατί τρίπλαρα και τον εαυτό μου. 

Όμως όποτε του πάσαρα την μπάλα την τίναζε από πάνω του λες και ήταν χειρομβομβίδα και είχα τραβήξει την περόνη!!.

Στο πλάι του ο Κοτσώνης και επί των καθημένων διακρίνω έναν φιλομαθή και νέο τότε αθλητικογράφο τον Σωτηρακόπουλο, αλλά και τον Κώστα τον Βούλγαρη, τον πρώτο διευθυντή του Σκάι που χάθηκε από καρκίνο πριν να συμπληρώσει τα τριάντα του χρόνια. 

Δεν συνεχίζω γιατί μπορεί ν' αδικήσω κάποιους αφού η μνήμη ακολουθώντας το σώμα εξασθενεί. 

Σήμερα μπορεί και να μας βλέπατε μ' ένα τάμπλετ στα χέρια ν αυνανιζόμαστε κατά μόνας. Τότε όμως στήναμε παρέες Και είναι αυτές που γράφουν ιστορία..



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΠΈΘΑΝΕ Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

 Έφυγε από τη ζωή ο Αβραάμ -Μάκης- Λεσπέρογλου που κατηγορήθηκε από τις Αρχές για μια πλειάδα υποθέσεων τη δεκαετία του '80. Έμεινε γνωστός ως ο «συνήθης ύποπτος». 

 


ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΕΖΗΣΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

 

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδικάστηκε ο «εφοπλιστής» Γιάννης Καραγεώργης και θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του. Προς στιγμήν αιφνιδιάστηκα.. 

Έγινε επανάσταση κι έπεσε κανένας βράχος; Βρήκε ο Στάλιν ελληνικό πρόσωπο να μετεμψυχωθεί; Ή κανονικότητά μας όμως ελλόχευε στην επόμενη παράγραφο του πρακτορείου. Η καταδίκη προέκυψε από Ολλανδικό δικαστήριο.. Είπα κι εγώ...


ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

 Η πλήρης φράση που είπε τότε ο Δημοσθένης, έχει ως εξής: «Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων».Μετάφραση : «Ε, λοιπόν, πρέπει να έχεις χρήματα, γιατί, χωρίς αυτά, δεν θα γίνει ούτε ένα απ’ όλα όσα πρέπει να γίνουν». 

Τι ήθελε να πει ο ποιητής: 


 

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

 Πυροσβέστες της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων καταχειροκροτήθηκαν στην Κω από τον κόσμο στο κέντρο του νησιού, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Μόνον από τον λαό που  εκτός από το να αποδοκιμάζει ξέρει και να επιδοκιμάζει ευγνωμονώντας τους ήρωές του. Απόδειξη το βίντεο.. 

ΛΕΗΖΕΡ ΚΑΤΑ DRONES

 Με λέηζερ θα καταρρίπτουν οι Ρώσοι τα Νατοϊκά drones που ίπτανται κατασκοπευτικά στη Μαύρη Θάλασσα.. Του τελεσιγράφου ακολουθεί η πράξη. Το έχουμε επαναλάβει σε βαθμό πληκτικό. Για τους Ρώσους όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος..

....................

ΒΑΛΤΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ

 ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ..

 

Επί της κεφαλής του Αυγενάκη δεν επικρέμεται η δαμόκλειος λαϊκή σπάθη για τις κατ' επανάληψη ψήφους του στα μνημόνια των τοκογλύφων, αλλά η διαγραφή του γιατί αλληοαπωθήθηκε με υπάλληλο του αεροδρομίου!! Όσο πιο μηδαμινό είναι το αδίκημα τόσο ισχυρότερη είναι η τιμωρία του  



ΠΑΣΟΚ : ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!

 Συναίνεση : Την αποπειράθηκε κάποτε επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ ο Γεννηματάς και ακαριαία ο Αντρέας τον έστειλε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο σπίτι του να ξύνει πατσές. 

Στη περίπτωση του γιδοβοσκού καταργείται ο Νευτώνιος νόμος. Πως η δράση προκαλεί αντίδραση. Ιδού γιατί:


Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

 ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ 


 Ξανά μανά σημαία ο Λύτρας.. Δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας. Ο λαϊκισμός στο απόγειό του. Κρεμάστε τον!! 

«Γρονθοκόπησε την σύντροφο και ασκούμενή του ετών 43!!» 


 

ΤΡΎΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ

 Οι εκλογές παρήλθαν. Οι μνημονιακοί κόφτες, που δια χειρών και ποδών έχουν ψηφίσει ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Σύριζα επανέρχονται δριμύτεροι. Ιδία οι συγκεκριμένοι που αφορούν ένα άκρως προνοιακό πεδίο. Τις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές. 

Ατομική ευθύνη. 


 

Άλλο δίκαιο κι άλλο δίκιο



 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

YANNI !!!!!!!!!

 Οι μετανάστες ύψωσαν την αμερική στα σύννεφα και όχι τα αεροπλανοφόρα τους. Απολαύστε ένα δικό μας παιδί και μάλιστα από την ιδιαίτερη πατρίδα καταγωγής μου Την Μεσσηνία.Ένα αυθεντικό αρσενικό που μέθυσε με τους ρυθμούς του όλες τις Πολιτείες της μητρόπολης του καπιταλισμού..Απολαύστε σκηνικό μέσα σε μια ατμόσφαιρα ερωτικής φωτιάς Με τους ακροατές του να παραδίδονται σε ένα παραλήρημα μουσικής ηδονής..Γεια και χαρά σου αντράκι μας..

......................

 

ΓΙΑΤΡΟΙ:

Όχι στους φραγμούς επιλογής ειδικότητας. Πρόκειται για την εισαγωγή ενός μέτρου υπό άλλη μάσκα που επιχειρήθηκε και κατά το 1992 --από τον Σούρλα-- και ακυρώθηκε χάρις στην αγωνιστικότητα των γιατρών και την δική μου τηλεοπτική υποστήριξη (είμαι υπερήφανος γι αυτό) από το ιστορικό 29 όταν: Τα άλλα δύο κανάλια -- Mega Αntena -- είχαν σημάνει σιωπητήριο!! Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα!! 


ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ...

 ..ΚΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ !!!

 

Τώρα εγώ να σχολιάσω τι.. Πως ζητάει πιρουέτες από τον κώλο μιας πολιτικής μαϊμούς; Πλην των ομοειδών και ψηφοφόρων του είναι τοις πάσι γνωστό.. Ακόμη και σε κωφάλαλους..


MIRAGE: ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 Δύσκολη απόφαση υποστηρίζεται σε πρώτη ανάγνωση..Μικρές οι ζημιές αποκαστάσιμες οι βλάβες εντός της μονάδας..Νωρίς για συμπεράσματα. Κατά κανόνα ο σύζυγος -- λαός -- μαθαίνει τελευταίος την  αλήθεια..

 ....................


ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

 Ποιο οκτάωρο ποιες υπερωρίες ποιος χρόνος ανάπαυλας και ποια σύνταξη και παπάρια λαδορήγανη..Κατα τα λοιπά οι μιντιακοί υπέρμαχοι της μεσαιωνικής σκλαβιάς μας υπενθυμίζουν σαδιστικά πως διάγουμε το 2024!! Αλά καρτ όμως.. Όταν πρόκειται για την νομιμοποίηση της φυσικής διαστροφής ναι. Όταν πρόκειται για του απονομιμοποίηση του πλούτου από την εργασιακή εκμετάλλευση όχι..

..................... 


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Καλώς μας ήρθαν οι πολεμικές χορηγίες, μέσω της στροφής στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall που μόλις πριν δυο μήνες εγκαινίασε μονάδα παραγωγής στην Ουκρανία, χορηγεί την ποδοσφαιρική ομάδα της Ντόρτμουντ και η «φανέλα» των όπλων της ήταν σε πρώτο πλάνο στον τελικό του Champions League. Αλλά και σε φεστιβάλ και συναυλίες στην καρδιά της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, χορηγοί είναι αντίστοιχες εταιρείες που προωθούν τον πόλεμο και κερδοφορούν από αυτόν. 


 

ΕΡΤ: ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ

 

Στο Ραδιομέγαρο εργάζονται περί τους 600 δημοσιογράφους, με κάθε είδους εργασιακή σχέση. Η διοίκηση της ΕΡΤ κομπάζει για την μεγάλη της επιτυχία, τη δημιουργία του 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού ERT News. 


ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

 Δεν είναι μόνον μια ήττα του Σύριζα και την αριστερά αλλά γενικά για τον Τύπο και την δημοκρατία

 .................


 

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΞΟΧΩΣ ..ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΙ

 «Το Ναυτικό μας σήμερα βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή της ιστορίας του. Εχει αναλάβει εδώ και καιρό πολύ πιο σημαντικές ευθύνες και ένα πολύ μεγαλύτερο και σημαντικό έργο»: 

Πρόκειται περί λόγου που εκφώνησε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης ως βασικός ομιλητής στην τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Περσέας» . 


ΣΑΜΑΡΑΣ -- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 Επιστροφή των φαντασμάτων. Στο και πέντε η έκρηξή τους !!! 

 


Που έβοσκαν όταν η Μπενάκη υποδεχόταν τον Παπούλια δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως η επιδρομή των Βησιγότθων θα επέβαλλε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας; 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

 Το πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέρχεται στ' αχαρτογράφητα νερά που το πλοήγησαν οι μοιραίοι κυβερνήτες του. 

Στη Γαλλία θριάμβευσε η απόγονος των δωσιλόγων του Βισύ. 

Προς τους εγχώριους ομοϊδεάτες τους: 

Μην σπεύδετε σε ασυνάρτητους πανηγυρισμούς.