Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

H αβάσταχτη ελαφρότητα

 ...της βαριάς μας βιομηχανίας Ξανα μανά οι γνωστές παπαριές από τον Μητσοτό. 

 


 
«Θα είναι μια χρονιά - ορόσημο για τον τουρισμό και η φετινή» Το είπε  στο πλαίσιο της συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και στη συνέχεια ψέλλισε τα γνωστά περί «βιώσιμης» και «πιο δίκαιης» τουριστικής ανάπτυξης. 

Εν πρώτοις και ανεξαρτήτως της πρωθυπουργικής φενάκης ότι ψέλλισε αφήνουν παγερά αδιάφορο των λαό εμπρός στο τουριστικό θαύμα που ευαγγελίζεται. 

Αν και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ με τους πρώιμους καύσωνες η τουριστική παραφιλολογία δεν τον αφορα. Επειδή αντιθέτως του Κούλη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δηλώνουν «συγκρατημένα αισιόδοξοι» για νέα ρεκόρ το 2024, σε σύγκριση με τα 20,6 δισ. ευρώ έσοδα το 2023. 

Αυτό που τον αφορά είναι η αθέατη πλευρά του τουριστικού φεγγαριού. Αυτή των εργαζομένων στις τουριστικές γαλέρες μόνιμα ή κατά σεζόν. Που τα δικαιώματά τους έχουν από ετών τσακιστεί με την εντατικοποίηση να παραπέμπει σε καθεστώτα δουλείας. 

Και επ' αυτών προστίθεται και η ανασφάλεια από το κανόνι του ομίλου FTI. Κι όσο για τους Έλληνες και τα μπάνια του λαού; Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς..


Δεν υπάρχουν σχόλια: