Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ

 Αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο οι Νεοταξίτες της Νεο(α) ταξίας. Παρά την έκρηξη της τεχνολογίας που επιτρέπει τον περιορισμό της εργασίας με την ταυτόχρονη αύξηση του ελεύθερου χρόνου 


 

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού «BlackRock», της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας στον κόσμο, σε επιστολή του προς τους επενδυτές του ομίλου, υποστήριξε πως «είναι τρελό να πιστεύουμε ότι τα 65 έτη θεωρούνται μια νορμάλ ηλικία συνταξιοδότησης, όταν τόσοι πολλοί Αμερικανοί έχουν μείνει πίσω στις συνταξιοδοτικές τους αποταμιεύσεις» και πρόσθεσε πως πρόκειται για όριο που «προέρχεται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

(Κάποιος να του πει πως της Οθωμανικής Αυτοκρατίας προηγήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας των μαζικών σφαγών και των αποικιών. )

Και συνέχισε ακάθεκτος:

 Προκειμένου να αποφευχθεί, είπε, η «οικονομική καταστροφή», πρέπει οι άνθρωποι να εξοικονομούν περισσότερα χρήματα και να εργάζονται περισσότερο, μέχρι και τα 70 τους. 

Τι θέλει να πει ο νεοταξίτης ποιητής: 

Πως ενώ υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι - πόσο μάλλον στην πιο ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη - να εργάζονται λιγότερες ώρες τη μέρα και λιγότερα χρόνια, οι ...επενδυτές κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, επειδή καλόμαθαν και δουλεύουν με ρυθμούς φεουδαρχίας! 

Προφανώς, το όραμά τους είναι να τους πάνε λίγο πιο πίσω, στην εποχή του Μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: