Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ

 Μπάζωσαν τα όνειρα των παιδιών χάριν του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου !!! Χρήστος Τουραμάνης: Τα θέματα εξέφραζαν σαδισμό !!! 


 

 Τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους καθηγητής Φυσικής καθώς και από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών που με ααανκοίνωσή της δηλώνει πως :  

Πρόκειται  για θέματα «υπερπαραγωγή» που τρομοκρατεί τους μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε διαβάθμιση της δυσκολίας των θεμάτων, με προφανές αποτέλεσμα τη «σαλαμοποίηση» των βαθμολογιών των παιδιών «προς τα κάτω» «Κάποιοι “μπάζωσαν” κόπους τριών χρονών . 

Όνειρα μιας ζωής “εξαϋλώθηκαν”». 

Ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, καταπατώντας οτιδήποτε συνταγματικό μαζί με την επιθυμία των πολιτών για δημόσια εκπαίδευση. Ξεκάθαρη η θυσία των ονείρων των μαθητών». Παράλληλα,ο Έλληνας φυσικός Χρήστος Τουραμάνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ο οποίος ανέφερε σχολιάζοντας τα θέματα της Φυσικής πως: «Τα θέματα εξέφραζαν σαδισμό και απομάκρυναν τα παιδιά από την ομορφιά της φυσικής αλλά και της ψυχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: