Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΞΑΝΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Προειδοποιητικά πυρά των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας μετά από νέα «εισβολή» στα εδάφη της από τους Βορειοκορεάτες ως απάντηση αντιστοίχου των νοτιοκορεατών στην Βόρεια κορέα !! 

Αν μου αντιτείνετε πως δεν έχει βάλλει το αιματοβαμμένο χέρι του το ΝΑΤΟ δεν θα σας πιστεψω.. Σαφώς και ο δράστης είναι ο Κιμ ιλ Σούνγκ που έριξε κατά την Ουάσιγκτον Ποστ τον θείο του στα σκυλιά να τον κατασπαράξουν!! Με την επομένη να ζητά συγνώμη γιατί επρόκειτο περί ψευδούς ειδήσεως. Κάτι που δεν έκαναν οι εγχώριοι μιντιακοί βόθροι..

 


Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως μέλη τους άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να αναγκάσουν βορειοκορεάτες στρατιώτες που είχαν περάσει τα σύνορα για βραχύ χρονικό διάστημα να γυρίσουν πίσω, στο τρίτο επεισόδιο αυτής της φύσης τον Ιούνιο. «Βορειοκορεάτες στρατιώτες (…) εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στον κεντρικό τομέα του μετώπου, πέρασαν τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή. 

 Οι σχέσεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έχουν φθάσει στο χειρότερο σημείο τους τις τελευταίες δεκαετίες Έπειτα από ειδοποιήσεις και προειδοποιητικά πυρά του στρατού μας, οι βορειοκορεάτες στρατιώτες αποσύρθηκαν στον βορρά», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το οποίο το σημερινό συμβάν καταγράφτηκε περί τις 11:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας). 

Πριν λίγες ημέρες, υπήρξε αντίστοιχο επεισόδιο στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, όταν περίπου είκοσι ως τριάντα βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, προτού υποχωρήσουν, έπειτα από προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού στρατού. Στο χειρότερο σημείο οι σχέσεις των δύο χωρών 

Οι σχέσεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έχουν φθάσει στο χειρότερο σημείο τους τις τελευταίες δεκαετίες. Από τεχνική σκοπιά, τα δυο κράτη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος ανάμεσά τους (1950-1953) δεν τερματίστηκε παρά με απλή ανακωχή, ουδέποτε υπογράφτηκε συνθήκη ειρήνης. 

Από τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατιωτικούς της στα σύνορα για διάφορες εργασίες, όπως η ανέγερση οχυρωματικών θέσεων και τειχών, η οδοποιία, η τοποθέτηση ναρκών. 

 Παρά την ονομασία της, και στις δυο πλευρές της DMZ, πλάτους τεσσάρων χιλιομέτρων, υπάρχουν εκτεταμένες οχυρωματικές θέσεις, ωστόσο η στρατιωτική διαχωριστική γραμμή, στο μέσον της, δεν έχει παρά πινακίδες ανά 100 μέτρα, οι οποίες δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και πάνω από 70 χρόνια. 

Στρατιώτες και των δυο πλευρών περιπολούν τακτικά μέσα στη ζώνη, κάτι που ενίοτε προκαλεί αψιμαχίες. Και τώρα η αλήθεια για την Βόρεια κορέα περί του ποιαείναι η χώρα αυτή από την μόνη ελληνίδα και δημοσιογράφο  που έζησε εκεί 


Δεν υπάρχουν σχόλια: