Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΛΑΟΣ

 Στην Ηλεία μαίνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς - Στα αζήτητα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής θωράκισης και προστασίας με τους Ηλείους να καταδιώκονται από χωριου εις χωρίον για να διασωθούν οι ζωές και οι περιουσίες τους.. Το καθεστωτικό παραμύθι έχει δράκο. Αλλά δεν είναι η φωτιά..Είναι οι πολιτικές μας επιλογές..

 


Απροστάτευτα απέναντι στις φωτιές, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής θωράκισης και προστασίας είναι για μια ακόμη φορά ο λαός, η ζωή, το βιος του αλλά και τα δάση της χώρας όπως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατά κύριο λόγο η παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού, με ευθύνη της κυβέρνησης, αρχίζει και τελειώνει στην σωρηδόν αποστολή μηνυμάτων «112», την ώρα που οι κάτοικοι δίνουν την μάχη με τις φλόγες, ενώ ευτυχώς η πτώση των ανέμων βοηθά στο να μην γίνει χειρότερη η κατάσταση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που πέρασε από την Αχαϊα στην Ηλεία μαίνεται σε μέτωπο, ενώ τα ξημερώματα μέσω του «112» εκκενώθηκαν τα χωριά Λάτα και Πρόδρομος. Είχαν προηγηθεί εκκενώσεις άλλων χωριών και οικισμών.

Στην Ηλεία, η νύχτα στην περιοχή της Πηνείας ήταν δύσκολη λόγω της φωτιάς που πέρασε από τη Ράχη Αχαΐας στην Ηλεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, κάηκαν σπίτια στα χωριά Μαζαράκι και Απιδούλα από το πύρινο μέτωπο, ενώ γενικότερα έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες κλπ.

Στην ευρύτερη περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ επίγεια συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης, με τις εστίες να είναι διάσπαρτες.

Ήδη η Ηλεία μετράει έναν νεκρό στη Μυρτιά, ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια και μαντριά, ενώ έχουν καεί καλλιέργειες και ζώα.

Κι όλα αυτά σε μία ημέρα που υπήρχε «κόκκινος συναγερμός» λόγω της πρόβλεψης για ισχυρούς ανέμους!

Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμβάλλοντας στην περιφρούρηση των σπιτιών και περιουσιών από τη φωτιά, αλλά και βοηθώντας τους πληγέντες με είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, στην Ύδρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής σε μη προσβάσιμο σημείο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρεί 1 ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: