Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Εξέπνευσε η Αννούλα Παναγιωτοπούλου

 Μεγάλη θλίψη στο χώρο του θεάτρου φέρνει ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 77 ετών. Την είχα γνωρίσει νέος δημοσιογράφος με την τότε σχέση της σ' ένα μπαρ επι της Μαβίλη.Από τοτε διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας δύο τρεις φορές.. 


 

Ευφυής δεκτική δημιουργική με χιούμορ υψηλής μπαλιάς κι αυτή και ο διαφημιστής σύντροφός της αν θυμάμαι καλά. Τόσο στο θέατρο όσο και στη τηλεόραση ερμήνευε με περίσσια επιτυχία τον εαυτό της. Κάτι σαν τον Ρώμα ένα πράγμα..

 Με κωμική στόφα υπηρέτησε πλήθος ρόλων στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μεγάλη και η θητεία της στις επιθεωρήσεις ως ηθοποιός συχνά έγραψε και το σενάριο σε αυτές τις παραστάσεις. 

Aπό μικρή ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη, παρόλο που γονείς της ήταν αντίθετοι και την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές. 

Εκεί γνώρισε τον Σταμάτη Φασουλή, που ύστερα την σκηνοθέτησε ουκ ολίγες φορές. Ήταν και οι δύο βασικά μέλη του ιστορικού Ελεύθερου Θεάτρου με το οποίο ανέβασαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Χουρμούζη μέχρι Μπρεχτ. Μετά τη διάλυση της ομάδας οι δυο τους ίδρυσαν την Ελεύθερη Σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: