Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ :

  

  Πλέον των δύο εκατομμυρίων λαού στους δρόμους της φωτιάς στην υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης!! 

Λαοί σε νοητική παράλυση. Τον Παρισινό Μάη του 68 θυμίζουν. 


 

 

Επί έξη μήνες έκαιγαν τη Γαλλική πρωτεύουσα εργάτες αγρότες φοιτητές και όταν εν τέλει ο απελπισμένος Ντεγκόλ προκήρυξε εκλογές υπερψηφίστηκε!! 


 

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά..

Στην πορεία  προς την Plaza de Mayo στο Μπουένος Άιρες τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για να υπερασπιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια από τις επιθέσεις της κυβέρνησης του Χαβιέρ Μιλέι. 

Αν προσθέσουμε τις διαδηλώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη 23 Απριλίου, σε μια ιστορική ημέρα λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στην κυβέρνηση του αλυσοπρίονου και της καταστολής. 

Ο προϋπολογισμός του 2024 για τα εθνικά πανεπιστήμια είναι ονομαστικά παρόμοιος με αυτόν του 2023, όταν από το ένα έτος στο άλλο υπήρξε πληθωρισμός 260%. 

Μετά από απεργία των πανεπιστημίων στις 14 Μαρτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια ανεπαρκή και μη υλοποιημένη ακόμη αύξηση των λειτουργικών δαπανών κατά 70%, που αντιστοιχεί μόλις στο 5,5% των συνολικών δαπανών. 

Λεφτά υπάρχουν. Η κυβέρνηση μόλις μια εβδομάδα πριν ανακοίνωσε ότι δαπανά 650 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροσκαφών ηλικίας άνω των 40 ετών, τα οποία η χώρα δεν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: