Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τι δεν είπε ο Βασιβουζούκος

 Ούτε ο Παττακός με περιβόητο μυστρί!! Πλεόνασαν τα ταρατατζούμ τζουμ τζούμ στα εγκαίνια του Ε65 , με την αλήθεια να μένει από λάστιχο στου δρόμου τα μισά!!  

Επί παραδείγματι:  Η πρωθυπουργική θεραπαινίδα του Ευρωκωλοχανείου δεν είπε ότι ο λαός για να χρησιμοποιεί αυτό το σύγχρονο και αναγκαίο δίκτυο,θα πρέπει να πληρώνει χρυσάφι τα διόδια. 


 

Οτι κάθε 45 χιλιόμετρα θα βάζει το χέρι στην τσέπη για να αγοράζει τα ...δικαιώματα χρήσης ενός δρόμου που χτίστηκε με δικά του λεφτά και τον έχει ήδη πληρώσει δυο και τρεις φορές! 

Δεν είπε επίσης ότι ο δρόμος παραδίδεται ημιτελής, με 2,5 χρόνια καθυστέρηση και υπερκοστολογημένος. 

Οτι η κατασκευή του Ε65 χρηματοδοτείται με 1,39 δισ. από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως από τις ίδιες πηγές δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για έργα αποκατάστασης της πολύπαθης Θεσσαλίας, την οποία διατρέχει μεγάλο τμήμα του δρόμου, επειδή δεν έχουν «ανταποδοτικότητα». 

Οτι σε πολλά σημεία της Φθιώτιδας, η κατασκευή του δρόμου χωρίς τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα - επειδή αυξάνουν το κόστος - λειτουργεί ως ανάχωμα για τα νερά, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη νεροποντή. 

Και βέβαια, «ξέχασε» να πει ότι προτεραιότητα και σ' αυτό το έργο έχει ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάδειξης της χώρας σε διαμετακομιστικό κόμβο. 

Αντί του πρωθυπουργού, το είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που τον κατασκεύασε, χαρακτηρίζοντας τον δρόμο «μεγάλης σημασίας», επειδή «θα συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, διευκολύνοντας έτσι τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές»...

Θέλετε κι άλλα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: