Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

 ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ-- ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

 ........................


 

Τα βασανιστήρια και η αστυνομική βία απαγορεύονται σε μια σειρά από διεθνείς και περιφερειακές συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα .Ε, και .. Στην Ελλάδα της ζαρντινιέρας ζείς..

Η Ελλάδα μετέχει σε όλες τις σχετικές συνθήκες και το άρθρο 7 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά την χρήση βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης, βλ. άρθρο 7 ICCPR, άρθρο 3 ΕΣΔΑ.. Ε,  και.. Το καθεστώς σχεδιάζει ως ηθικός αυτουργός το έγκλημα.. Οι πραιτοριανοί του το διαπράττουν.. 

Σύμβαση των ΗΕ 

Κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CAT), Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης και Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας.. Ε, και .. Η καθεστωτική βία συγκαλύπτεται μόνον με ψέματα και τα ψέματα μόνον με βία..

 Σε σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε το 2012, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι κατά το διάστημα 1988 – 2012 παραπέμφθηκαν στην ελληνική δικαιοσύνη μόλις δώδεκα περιπτώσεις για παραβίαση των διατάξεων 137Α-137Δ Π.Κ., που αφορούν την διάπραξη αδικημάτων εις βάρος πολιτών από υπαλλήλους που έχουν επιφορτιστεί με την δίωξη, την ανάκριση, την εξέταση αξιόποινων πράξεων ή την εκτέλεση ποινών και την φύλαξη κρατουμένων. 

Ε, και.. Η άγνοια και το ανεκπαίδευτο στο παιδομάζωμα των δυνάμεων καταστολής οδηγεί στον φόβο, ο φόβος οδηγεί στο μίσος και το μίσος οδηγεί στη βία. Αυτή είναι η εξίσωση.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: