Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΡΑΛΙ ΑΝΔΟΔΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΣ

 Μπερναρ Σω: Οι περισσότεροι άνθρωποι αποταμιεύουν σε χρυσό γιατί απλώς δεν τρέφουν καμιά εμπιστοσύνη στους κυβερνήτες τους.. Οι κρίσεις γεννάνε κροίσους και πάντα όταν το λαϊκό αίμα τρέχει στα πεζοδρόμια..

 .................

 


«Φωτιά» στο ράλι του χρυσού έβαλαν τεράστια στοιχήματα Κινέζων κερδοσκόπων, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων από τους Financial Times, η οποία έδειξε ότι οι Ασιάτες traders αρχίζουν να επισκιάζουν τους δυτικούς ομολόγους τους στην αγορά χρυσού. 

Οι θέσεις Long χρυσού που κατέχουν οι traders στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Shanghai Futures Exchange (SHFE) ανέβηκαν σε 295.233 συμβόλαια, που ισοδυναμούν με 295 τόνους χρυσού. Αυτό σηματοδοτεί αύξηση σχεδόν 50% από τα τέλη Σεπτεμβρίου προτού κλιμακωθούν οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή. 

Χρυσός: 

Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι long θέσεις έφτασαν στο ρεκόρ των 324.857 συμβολαίων νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg που χρονολογούνται από το 2015. 

Μια εμπορική εταιρεία, η Zhongcai Futures, έχει συγκεντρώσει μια ανοδική θέση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού SHFE που ισοδυναμούν με λίγο περισσότερους από 50 τόνους μετάλλου — αξίας σχεδόν 4 δισ. δολαρίων και που ισοδυναμεί με περισσότερο από το 2% των αποθεμάτων σε χρυσό της κινεζικής κεντρικής τράπεζας. 

 Οι όγκοι χρυσού στο SHFE αυξήθηκαν σε περισσότερο από πέντε φορές τον μέσο όρο του περασμένου έτους, στα 1,3 εκατ. lots την ημέρα αιχμής της διαπραγμάτευσης την περασμένη εβδομάδα, μια φρενίτιδα συναλλαγών που σύμφωνα με αναλυτές εξηγεί το ράλι ρεκόρ του χρυσού σε πάνω από 2.400 δολάρια ανά ουγγιά αυτόν τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: