Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΟΡΓΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

 Δεν υπάρχει πλούτος δίχως έγκλημα



Κατά τους καιρούς όπου η ισοπεδωτική λαηλασία κατά του λαού μοιάζει με καταιγίδα δίχως όνομα η κυβερνητική συμμορία υπογράφει νέο συνυποσχετικό μετά της λεγόμενης και ναυτιλιακής κοινότητας (δηλαδή τους εφοπλιστές) κατά το οποίο:

 – Μειώνεται ο συντελεστής «οικειοθελούς παροχής» (σ.σ.: πρόκειται για αυτό που οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ελλάδας ξέρουμε ως φορολογία) για τα εισοδήματα εκ μερισμάτων πλοιοκτητριών εταιρειών που εισάγονται στην Ελλάδα, από 10% σε 5%, 

– Σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα υπεραξίας (capital gains) από την πώληση μετοχών των πλοιοκτητριών εταιρειών, (άρα περισσότερο χρήμα φορολογείται με μικρότερο ποσοστό, μην και παρεξηγηθούν τα… πατριωτάκια μας!), – 

– Κατά τα άλλα, αυξάνεται το ελάχιστο συνολικού ετήσιο ποσό της «Νέας Οικειοθελούς Παροχής εκ μέρους των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας, από 40 εκατ. σε 60 εκατ. ετησίως».

Κι επειδή στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος: Μόνο εντός του 2022 οι ακτοπλόοι εφοπλιστές έλαβαν χρονιάτικη επιδότηση 138 εκατ. ευρώ, άλλα 79 εκατ. ευρώ για την πανδημία και για την ανανέωση του στόλου τους ενώ περιμένουν συνολικά 670 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: