Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

 ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ --ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΙΤΣΑ )

 


 Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού 2023 και στη βαριά σκιά του σκανδάλου Καϊλή δεν ζήτησε το λόγο κανένας βουλευτής μετά την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και εντελώς ενδεικτικό της αμηχανίας και της ανησυχίας στο εσωτερικό του κόμματος για όσα έρχονται. Η εξήγηση που έδωσαν στο Tvxs.gr βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ότι κανείς δεν θέλει να προκαλέσει εσωκομματικό πρόβλημα σ αυτή τη συγκυρία και όλοι περιμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις, έχοντας ήδη πολύ αρνητικά μηνύματα για τον αντίκτυπο των κατηγοριών για διαφθορά που αντιμετωπίζει η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής τους. 

Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρονται σε απότομη πτώση σε μονοψήφιο ποσοστό. Ο Ν. Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, προσπάθησε να "διορθώσει" τις εντυπώσεις ότι στρέφεται στην προοδευτική διακυβέρνηση, σε συνεργασία δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ, και απέδωσε τη δημιουργία τους στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης. 

Επανέλαβε ότι θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσδοκά να βρεθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση στις εκλογές. Επειδή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι θεωρούν ότι θέλει να διατηρήσει μια δημιουργική ασάφεια για τις προθέσεις του σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, έχοντας την πρόθεση να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: