Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ο κύβος ερρίφθη

 
Ή η γη είναι επίπεδη ή οι τοκογλύφοι κύκλωσαν το τετράγωνο. Ως οι αμερικανόδουλοι πραξικοπηματίες το Πολυτεχνείο αφού η νοητική τους υστέρηση δεν τους επέτρεψε να τετραγωνίσουν τον κύκλο ή και αντιστρόφως αν και το είχαν αποπειραθεί! Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείετο. Τότε. Όχι όμως και επί της εποχής μας.

 

 

 

Στην αθέατη πλευρά του καπιταλισμού ψηφίζονται σωρηδόν νομοσχέδια ανθρωποκαταστροφής, την εκτέλεση των οποίων έχουν αναλάβει αποσπάσματα εντεταλμένων βουλευτών. Αλλά επί της προσόψεως κορωναϊός, lock down και θάνατος. Έτσι κι αλλιώς. Ή από ασιτία ή από τον πρώτο παγκόσμιο βιοχημικό πόλεμο θα μας εγκιβωτίσουν σε ξύλινα παλτά. 

Ζυγιστήκαμε, μετρηθήκαμε και ευρέθημεν υπεράριθμοι.. Πολλά τα περισσέματα.. Και πρέπει να ξωπεταχτούν στον σκουπιδοφάγο του συστημικού τους νεροχύτη. Επειδή κοπρίζουν τον πλανήτη. Και βρομάει σαν χαβούζα. 

Στο ερώτημα γιατί δεν προκαλούσαν έναν ακόμη εν όπλοις παγκόσμιο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η απάντηση είναι απλή. Επειδή κυρίως θα τίθετο εν κινδύνω και η δική τους ασφάλεια. Η δική τους ζωή.. Μέχρι και ο Κιμ διαθέτει πυρηνικά. Ποιος σήμερα ηλίθιος θα επέβαλλε στρατιωτικά πραξικοπήματα όσο βρίσκονται υπό την κατοχή του τα ΜΜΕ; (Μέσα Μαζικών Εγκλημάτων)

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τούς έχει εξασφαλίσει την αναίμακτη και ασφαλή διαδικασία επιβολής του πλούτου τους. Αστική δημοκρατία καλείται ιστορικά. Ή επί της εποχής μας, Αγορές και Θεσμοί. Που αντικατέστησαν τους ελέω θεού βασιλείς και αυτοκράτορες. 

Και στις παρακάμαρες η καμαρίλα. Μια στρατιά εθελόδουλων υπηκόων που ως γυμνοσάλιαγκες σέρνονται γλείφοντας στα πόδια των μεγαλομετόχων. Αυτούς που αντικατέστησαν τους κοτζαμπάσηδες— για να τους μνημονεύουμε μέρες επετειακές που βιώνουμε.. Ένας εξ αυτών, ο Ζαΐμης αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν έκατσε στο τραπέζι δίπλα στους οπλαρχηγούς της ταξικής και όχι αποκλειστικά εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης, ενοχλημένος είπε: 

Εγώ τώρα θα τρώω πλάι σ’ αυτόν που τρώει με τα δάχτυλα; Με τα δάχτυλα βασιβουζούκε πατούσε και τη σκανδάλη του όπλου που θα τον και σε απελευθέρωνε, αλλά το θέμα ήταν πως ο συγκεκριμένος αρματολός όταν ξεκαθάρισε με τον Τούρκο, δεν έστρεψε την κάνη και εναντίον σου. Και μη με ρωτήσετε σε ποιο κεφάλαιο της σύγχρονης εποχής αυτά χωρούν. Επειδή παρά τον επετειακό χαρακτήρα της χρονιάς που οσονούπω καταφθάνει , ουδείς ψελλίζει πως διαφορετική εικόνα της λευτεριάς είχαν σχηματίσει στο μυαλό αυτοί οι δύο. Αφού οι τοκογλύφοι ήταν πάντα μη αναγκαίο αλλά σε υπερεπάρκεια κακό. Όπως οι πουτάνες. 

Προϊόντος του χρόνου εξελίχθηκαν όμως. Για να ατενίζουν τον λαό αφ’ υψηλού. Ποτέ ωστόσο δεν έχασαν από τα μάτια τους τον πλούτο που ως κωπηλάτης παρήγαγε στη γαλέρα τους. Άλλαζαν προβιές κι από βασιλευόμενες δημοκρατίες μεταλάσσονταν σε Αστικές και συχνά επί των εντός και επί τ’ αυτά σε στυγνές δικτατορίες, για να τον κρατούν --τον λαό-- δέσμιο στη θεσμική φυλακή τους. Τον χρειάζονταν ακόμη.  Αφού ούτε η βιομηχανική επανάσταση πέτυχε την εξ ολοκλήρου αχρήστευσή του. Οι Λουρίτες που έσπαγαν τις κλωστουφαντουργικές μηχανές γιατί προκαλούσαν στρατιές ανέργων, ηττήθηκαν ως αναμενόταν από την κυβερνηση του Λονδίνου. 

Ώσπου ήγγικεν η ώρα της ψηφιακής εποχής και του Μεγάλου Αδελφού. Που πλέον τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κατ' αυτούς παρασιτικά υπολείμματα ως τεχνογνωσιακά αναλφάβητα. Αντικαταστάθηκαν από τα ρομπότ και απομονώνονται. Τα ρομπότ ως γνωστόν είναι σχεδόν μηδενικού κόστους. Δεν έχουν χρεία εργασιακών συμβάσεων ή συνθηκών προνοίας. Πολλώ δε μάλλον παιδείας και υγείας. Περί συντάξεων ούτε κουβέντα. Στην ανακύκλωση. Και φυσικά δεν διεκδικούν τίποτα πέραν της βαλβολίνης και τη ηλεκτρονικής συστροφής.. 

Και το μόνο θέμα και ανάθεμα που προέκυπτε έτσι, ήταν ο ασφαλής και αναίμακτος τρόπος εξόντωσής τους. Σε μια επομένως από τις συνάξεις των αιμοβόρων λύκων της λέσχης Μπίλντερμπεργκ κάποιος θυμήθηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο και την Ευγονική του. Και τους έριξε την ιδέα που άπαντες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. (αγνοώ αν μεταξύ τους ήταν και η Κεραμέως..)

Ο κύβος ή επί το ορθότερο ο ιός ερρίφθη και μια χούφτα λύκοι εμπρός σ ένα κοπάδι προβάτων ξεκίνησαν να ψηφίζουν ..δημοκρατικά τι θα έτρωγαν για δείπνο την επόμενη χρονιά. Γιατί νηστικοί αποκλείεται να μείνουν δεδομένου πως έχουν πείσει δια των θεσμών -- ένας εξ αυτών είναι και η εκκλησία-- τα πρόβατα, πως ο καπιταλισμός κανοναρχείται από τους ίδιους νόμους που διέπουν και τον χριστιανισμό. Όπως ο μεν δεύτερος δίχως την κόλαση δεν υπάρχει έτσι και ο πρώτος δεν θα υφίστατο δίχως τις χρεοκοπίες και τους τοκογλύφους..  Όλα εκ θεού..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ : ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ;