Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΑΛΙΓΕΦ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ

 Συγνώμη για την κατάρριψη του ελικοπτέρου..


Για να καταλάβω.. Τι ακριβώς συμβαίνει με τη ρωσική άμυνα; Όποιος γουστάρει καταρρίπτει κι ένα μαχητικό και καθαρίζει μετά με μια συγνώμη; Και το κύρος της αμυντικής μηχανής φίλτατε πρόεδρε στα σκουπίδια;

 

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επικοινώνησε τηλεφωνικά, την Τρίτη (10/11), και ζήτησε συγγνώμη στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου Mi-24 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας. 

 Συλλυπητήρια του Αζέρου υπουργού Άμυνας στον Σοϊγκού μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, την Τρίτη (10/11), ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πρώτο να ζητά συγγνώμη την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου που σημειώθηκε, τη Δευτέρα (09/11), στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν. 

Ακόμα, ο Αλίγεφ διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου θα τιμωρηθούν και, μάλιστα, η Μόσχα θα ενημερωθεί άμεσα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου στις 16:30 [ώρα Ελλάδας], τη Δευτέρα (09/11), ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε από ένα φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας (MANPADS) στον αρμενικό εναέριο χώρο έξω από τη ζώνη μάχης κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. 

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στο έδαφος της Αρμενίας, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να πεθάνουν και ένα να τραυματισθεί. Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό ελικόπτερο κατά λάθος, ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε την προθυμία του να πληρώσει αποζημίωση στη Ρωσία. 

 Ακόμα, η Γενική Εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε, τη Δευτέρα (09/11), ότι άρχισε έρευνα για την πτώση του ρωσικού ελικοπτέρου. Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αρμενίας δήλωσε ότι έχει, επίσης, ανοίξει ποινική υπόθεση σχετικά με την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: