Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑΣ


 Μια μελό συνεντευξη καταμεσής της πανδημίας έδωσε ο Λαζόπουλος στον Χατζηνικολάου και τα σάλια μας έπνιξαν προκαλώντας συναισθηματικούς πνιγμούς.. Πως τάχα δύο ήταν οι στιγμές της ζωής του που δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ, οι απώλειες της μητέρας του και της συζύγου του. 

Εντάξει πρωτοτύπησε... Ανακάλυψε την οικογένεια Μητσοτάκη.. 


Η απώλεια της μάνας καραγκιόζη είναι ένα γεγονός φύσει θέση αξεπέραστο για όλη την ανθρωπότητα. Οδυνηρό αποτύπωμα στην οθόνη της μνήμης που δεν διαγράφεται ποτέ. 

Κατά συνέπεια προσκόμισε γλαύκες στη πρωτεύουσα. Επειδή είδηση είναι ότι εκτρέπεται του κανόνος (τον ορισμό αυτό ούτε ο Χατζηνικολάου τον ξέρει.. Πολλοί δε άλλοι συνάδελφοι θα παραδειγματιστούν με τον άνθρωπο που δάγκωσε τον σκύλο!! Αν είχε δαγκώσει ελέφαντα δεν είναι είδηση..) Και ουδείς άφθαρτος ή αθάνατος. 

Για ποιο λόγο όμως κατέφυγε σε μελό εξομολόγηση; Επειδή διαφορετικά όφειλε ν απολογηθεί για την απώλεια της πολιτικής του συνείδησης, επί της  οποίας  τήρησε  άκρα του τάφου σιωπή. 

Να εξηγήσει ο αχρείος γιατί άνευ αιτίας και σταθερά  σε κάθε εκπομπή του κατήγγειλε κατά συρροή και εξακολούθηση το ΚΚΕ επειδή αρνιόταν (ως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε δικαίως) πεισματικά να συμμετάσχει σε συνασπισμό με τον Σύριζα.  Γιατί δεν ζητάει ταπεινά συγνώμη ο χλιμίτζουρας μήπως και εξιλεωθεί; Προφανώς γνωρίζει ότι τα τελευταία πολιτικά συγχωροχάρτια για πολλούς του είδους του τα εκτελώνισε ο λαός και άλλα προς ώρας δεν εκδίδονται. 

Κυρίως για ατακαδόρους. Γιατί κωμικός δεν είναι. Παρασάγκας απέχει των μεγαθηρίων του ελληνικού κινηματογράφου. Ισοπεδώνει καταστρέφει με δανεισμούς και όχι αυτοσχεδιάζοντας, δεν διακωμωδεί.  Αν του πάρει κάποιος τη συσκευή προβολής θα σταθεί αμήχανος εμπρός στον φακό.. 

Με ποιο σθένος επομένως να εξομολογηθεί ενώπιόν μας και όχι ενώπιον του Χατζηνικολάου.  Θα φλόμωναν οι τηλεθεατές στη πολιτική μπόχα. Πάμε λοιπόν σε σενάρια Μάρθας Βούρτση ή σε κάτι μινοράκια της συμφοράς που σκαρφίζονται με το κιλό στις λαϊκές αγορες και ξεπλυθήκαμε. Αν έτσι νομίζεις γελοίε παλνάσαι πλάνην οικτράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: