Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΟΪΜΠΛΕ ΩΣ ΔΑΝΑΟΣ ΔΩΡΑ ΦΕΡΩΝ... ( ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ)

 «Οι Έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από αριστερούς δημαγωγούς»

Θα λάβεις γράμμα και γραφή στις 18 του Ιούνη

Συνέντευξη στην εφημερίδα Mannheimer Morgen έδωσε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

«Δεν με αφήνει αδιάφορο ως Γερμανό αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή και ακόμα λιγότερο ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας»,

 συνεχίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και τονίζει πως είναι σημαντική προϋπόθεση γι αυτό μετά τις εκλογές του Ιουνίου να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση που να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.


«Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από τους αριστερούς δημαγωγούς που υπόσχονται ότι υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυγιάνει τα οικονομικά της να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Μόνο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις μπορεί να συνεχίσει να ρέει χρήμα από τα κονδύλια βοήθειας της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να υπάρξει και πάλι οικονομική προοπτική. Δεν βλέπω κανένα εναλλακτικό περιθώριο αποφάσεων.», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: